Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, ABD’ye rağmen tahıl ihracatı kotasını kaldırmıyor

Tahıl ihraç eden ülkeler ülkeler arasında ön sıralarda bulunan Ukrayna 31 Mart’ta bitmesi beklenen tahıl ihracatındaki kotaları kaldırma tarihini 1 Temmuz’a erteledi.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan Ticaret Odası (ATO)’nın tarım ürünlerindeki tekelciliğe son verilmesi ve en kısa zamanda tahıl ihracatının başlatılması yönündeki taleplerine rağmen kotaları kaldırmaması dikkat çekti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Tarım Bakanı Nikolay Prisajnük, tahıl ürünlerindeki ihracat kotalarının hasat mevsimine kadar uzatıldığını söyledi.

Kısa bir süre önce ATO, Ukrayna’da tahıl ihracatına engel oluşturan devlet kurumlarından tarım ürünlerindeki tekelciliğe son vermelerini ve en kısa zamanda tahıl ihracatının başlatılmasını istemişti.

Ukrayna Başbakanı’na da mektup gönderen ATO yetkilileri, Ukrayna hükümetinden, tahıl ve yağ tohumları pazarındaki; gıda güvenliği, yerli çiftçinin talepleri ve uluslararası gıda sorunlarını dengeleyecek bir tarım politikası izlemesini istemişti.

Ukrayna’da tahıl ürünlerine uygulanan kota kararı 2010 yılı Ekim ayının başından bu tarafa devam ediyor.

Öte yandan, Sovyetler Birliği’nin tahıl ambarı olan ülkede bu yıl 32 bin hektar alana tahıl ekildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]