Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı Ortodokslar, Kutsal Üçlü Günü’nü kutluyor

Ukraynalı Ortodokslar, Ortodoks Kilisenin 12 önemli bayramlarından birisi olan Paskalya Bayramı’nın 50’nci gününde; 50 Gün Bayramı ya da bir diğer adıyla Kutsal Üçlü Bayramı’nı kutluyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç yayınladığı mesajında; “Yurttaşlarım, sizi Kutsal Üçlü Bayramı ile kutluyorum. Tanrı hepimize güç, sağlık, mutluluk barış ve aile saadeti versin. Bu bayramı neşe dolu geçirmenizi temenni ediyorum.” dedi.

Bayram Hıristiyan inanışına göre Hz. İsa’nın yeniden dirilişinin 50 gününde kutsal ruh geldiği inanışına dayanıyor.

Luka’nın İncilinde yer alan ifadelere göre kutsal ruh havariler bir arada iken geldi ve Hz. İsa’nın havarilerinin her birine yeryüzünde kiliselerin kurması için azizlik mertebesi ile birlikte Allah’ın kelamını dünyaya yaymak için güç ve idrak vermiş.

Kutsal ruhun yeryüzüne inmesini esas alan inanç bugünkü Hıristiyanlık inanışının temeli oluşturmakla birlikte Ortodoks kilisesinin başlangıcı olarak nitelendiriliyor.

Bu bayrama özel yapılan ayinlerde Ortodoks kiliselerinde diğer ayinlerin aksine ayakta durulmuyor çömülüyor.

Ayrıca bu günde inanlar kiliseleri hayatın ve yenilenmenin sembolü olarak yeşil kamış ve bahar çiçekleri ile süslüyor.

Ukrayna’da Kutsal Üçlü Bayramı nedeniyle yarın da resmi tatil ilan edildi.

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]