Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rus lider Medvedev’i Ukrayna’da eylemciler karşılayacak

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in resmi Kiev ziyareti sırasında ülke genelindeki çeşitli şehirlerde muhalif ulusalcı partiler eylem yapmaya hazırlanıyor.

Özgürlük (Svoboda) Partili Eylemciler, Rus Lider Medvedev’in ziyareti çerçevesinde, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, ekonomik güvenliği ve bağımsızlığını kısıtlayan yeni anlaşmaların imzalanmasını önlemeyi hedefliyor.

Kiev’in merkezindeki Ayasofya (Sofiskiy) Meydanı’nda yapılacak eylemde, hükümetin Ukrayna karşıtı olduğu iddia edilen politikaları hedef alınacak. Organizatörler eylemlerine bütün Ukraynalı vatanseverlerin iştirak etmesini istedi. Organizatörlerin birçok bölgede eş zamanlı eylem yapma isteği ise yerel yöneticilerin iznine takıldı.

17 – 18 Mayıs’ta Kiev’e temaslarda bulunacak olan Medvedev’in gündeminde; iki ülke arasındaki kara ve deniz sınırlarının yeniden çizilmesi, Ukrayna’nın doğalgaz alt yapı sistemine de ortak olmak istemeleri gibi önemli maddeler var.

Ukrayna’da 27 Şubat’ta iktidara gelen Rusya yanlısı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Medvedev’le son iki ayda 10’a yakın görüşme gerçekleştirdi. Medvedev’in bir aya varmadan ikinci kez geleceği Ukrayna’da yeni beş anlaşmanın parafe edilmesi bekleniyor.

21 Nisan’da Medvedev’in bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan anlaşmaların Ukrayna parlamentosunda onaylanma sürecinde yaşanan olaylar dünya kamuoyuna yansımıştı.

YUNUS ERDOĞDU / KİEV / CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]