Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Güneş enerjisinin en hızlı otomobili

Elektrikli otomobil tartışmasında Türk KOBİ`leri işi bir adım daha ileri taşıdı.

Kayserili Ezinç A.Ş 2 yılı aşan çalışma sonucunda Avrupa`nın güneş enerjisiyle çalışan en hızlı otomobilini üretti.

Elektrikli otomobil tartışmasında Türk KOBİ`leri işi bir adım daha ileri taşıdı. Kayserili Ezinç A.Ş 2 yılı aşan çalışma sonucunda Avrupa`nın güneş enerjisiyle çalışan en hızlı otomobilini üretti

Girişimci işletme sahipleri çılgın projelerin peşinde koşarak harikalar yaratıyor. Bu firmalardan biri 30 yıldır güneş enerjisi üzerine çözümler sunan Kayserili Ezinç A.Ş. Firmanın genç yöneticileri, güneş enerjili otomobili hali hazırdaki araçlardan hiçbir eksiğinin olmadığını ispatlamak için Erciyes Üniversitesi ile birlikte `Ezinç-Erü Mobil` isimli güneş arabasını geliştirdi. Akademisyenlerin ve Ezinç mühendislerinin 2 yıllık çalışmaları ile hayata geçirilen `Ezinç-Erü Mobil` 1.232 watt`lık güneş panelinden güç alıyor ve saatte 90-110 km hıza ulaşabiliyor. Ezinç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ezinç, geliştirdikleri aracın mevcut teknolojinin eksik yanlarından arındırılmış yeni bir versiyon olduğunu söylüyor.

GELECEĞİN ARACI

Ali Ezinç, otomotiv sektöründe hibrid ve elektrikli araçlar konusunda başarılı çalışmalar yapıldığını ifade ediyor. `Dünyada ve Türkiye`de yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı gittikçe önem kazanıyor` diyen Ezinç, `Ülkemizde ciddi bir otomotiv endüstrisi var. Fakat henüz güneş enerjili araçlar konusunda otomotiv şirketlerinin bir çalışması nerdeyse yok. Ancak yakında sektör tarafından tercih edilecek` diyor.

`GELİŞTİRDİĞİMİZ TEKNOLOJİYİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ`

1978 yılında Nurullah Ezinç tarafından Kurulan Ezinç A.Ş bugün 350 çalışanıyla hizmet veren ve 80 ülkeye ihracat yapan bir şirkete dönüştü. Güneş kollektörleri, boyler, güneş pili ve panel radyatör üreten şirket bu sürede sayısız icada imza attı. 2010`da güneş panellerinde 3 milyonuncu metrekaresini üreten Ezinç, Sun&Wind Energy Dergisi`nin 56 ülkeyi kapsayan araştırmasında dünyanın 5. büyük güneş enerjisi şirketi seçildi.

SABAH GAZETESİ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]