Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç başbakandan yine “kelle” isteyecek

Siyaset uzmanları, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in, iç ve dıştaki kötü gidişin faturasını hükümete kestiğini, bu yüzden 28 Ekim seçimleri öncesinde kamuoyunu ikna için Başbakan Azarov’dan “kelle” isteyeceğini iddia ediyorlar.

Yanukoviç geçtiğimiz gün yaptığı toplantı sonunda verdiği demeçte “ülkedeki reformları frenleyen bakanların olduğunu” söyledi. Önde gelen siyaset bilimcilerden D. Vidrin ve V. Karasyov’a göre ülke içindeki ağırlaşan ekonomik şartların ve bozulan mali disiplinin faturası Başbakan Yardımcısı Serhiy Tihipko’ya kesilecek. Ayrıca Eğitim Bakanı Dimitriy Tabaçnik de sürekli tepki çeken uygulamalarından dolayı feda edilmeye aday görünüyor. Dış politika’da, özellikle Timoşenko ve Lutsenko davalarından dolayı Ukrayna’nın hırpalanmasına engel olamadığı iddia edilen Dışişleri Kostyantin Hrışneko’da koltuğu sallanan diğer bir bakan.

 

Mihaylo Pohrebinskiy gibi bazı siyasi analizcilere göre kurban edilme ihtimali yüksek bir diğer kabine üyesi ise, hakkında Irak’a büyük bir parti silah satışını bitiremeyen Savunma Bakanı Dmitriy Salamatin.

Hatırlandığı üzere Başkan Yanukoviç zorlaşan ekonomik şartlar ve duraksayan reformlar nedeniyle mart ayında Başbakan Azarov’dan bazı bakanlarını değiştirmesini istemişti. Azarov çok istekli olmasa da maliye, sağlık, savunma bakanlarını değiştirmek zorunda kalmıştı.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]