Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki sahte bandrollerin ucu Türkiye’ye uzandı

Ukrayna’da polisin eğlence mekânlarındaki içki ve sigara bandrolleri üzerinde yaptığı denetimler, ucu Türkiye’ye kadar uzanan sahtecilik şebekesini ortaya çıkardı. Ukrayna polisinin işbirliği ile İstanbul’da başlatılan operasyonlarda iki ayrı matbaaya baskın yapıldı. Baskınlarda 7 milyon adet sahte sigara ve alkol bandrolü ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerini harekete geçiren olay 2010 yılı başında Ukrayna polisinin uyarısıyla başladı. Ukrayna’da yapılan polis denetimlerinde ülkedeki bazı kişilerin sahte bandrol kullanarak devleti zarara uğrattıkları belirlendi. Ukrayna polisi, kendi ülkelerindeki sahtecilerin bandrolleri Türkiye’den getirttiklerini ve yıllık 20 ile 30 milyon Dolar kamu zararı oluşturduklarını belirleyince Türk polisinden yardım istedi.

Mali polisin çalışma sahasına giren konu nedeniyle ilgili birim görevlileri harekete geçerek İstanbul’daki bazı matbaaları yakın takibe aldı. Polisin İstanbul’daki tespitlerinde daha önce de operasyon yapılarak sahte bandrol ele geçirilen bir matbaada aynı şekilde basım yapıldığı belirlendi. Küçükçekmece’deki matbaa ile ilgili kişileri de belirleyen polis operasyon için harekete geçti.

Farklı adreslere yapılan operasyonlarda Y.İ ile birlikte çalışan 5 kişiyi gözaltına aldı. Matbaada yapılan incelemelerde Ukrayna’daki alkollü içki ve sigara markalarında kullanılmak üzere hazırlanan 7 milyon adet sahte bandrol ele geçirildi. Bandrollerin yasa dışı yollarla Türkiye”den çıkarıldığı ve tanesinin yaklaşık yarım ile 1 Dolar arasında değişen fiyatlarla satıldığı belirlendi.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]