Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

TUİD’in yeni başkan adayı Selami Güner oldu

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) önümüzdeki ay yapılacak Genel Kurulu öncesi son gelişme:

TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar, önümüzdeki seçimlerde başkanlığa yeniden aday olmama kararını açıkladı. TUİD YK üyelerinden Selami Güner ise, YK Başkanlığı için adaylığını koydu.

Kiev’deki TUİD lokalinde basın toplantısı düzenleyen Bekar ve Güner, aldıkları ortak kararı Ukrayna’da yerleşik Türk yayın organlarının temsilcileri aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Görevde kaldığı iki dönem boyunca TUİD’in tüzüğündeki ana ilkelere bağlı kalarak, Ukrayna’daki Türk toplumunun birlik ve beraberliğini korumaya gayret gösterdiğinin altını çizen Ercan Bekar, “Her iki ülkenin ekonomik çıkarlarının sağlanabilmesi , işadamlarının ortaklaşa çalışabilmeleri ve bağlantılar kurabilmeleri için TUİD olarak Ukrayna genelinde örgütlenmemiz önem arz ediyordu. Bizler yönetimde bulunduğumuz sürede bu hedefe tam olmasa da ulaştığımız düşüncesindeyim. TUİD merkez ile Odesa, Harkov, Simferepol ve Himelnitskiy şubelerimizle bir çok aktivitede bulunduk. Bu çalışmalarımız merkez ve şube etkinlikleri olarak Ukrayna’da ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişmesine, Türkiye olarak daha pozitif algılanmamıza ve biz işadamlarına ve ülkemize katkı sağlamıştır.

Başkan olarak görevde bulunduğum iki dönemin önemli bir kısmının küresel ekonomik kriz ile geçtiğini hatırlatmak isterim. Ekonomik krizin Ukrayna’yı bizim ülkemizden daha fazla etkilediği hepinizin malumudur.

Buna rağmen bizler Yönetim Kurulu olarak, Ukrayna’da yaşanılan ekonomik sıkıntılara rağmen maddi ve manevi özverili çabalarımızla TUİD’in faaliyetlerinin aksamadan devam etmesini sağladık.

Görev yaptığımız dönemde Yönetim Kurulu üyeleri olarak başarılı olduğumuz düşüncesindeyim. Tabii ki her zaman bardak tam olarak dolu olmayacaktır, ben bardağın dolu kısmının önemli olduğunu düşünüyorum. Bardağın boş kısmını anlatarak felekat tellallığı yapmanın doğru olmadığına inanıyorum” dedi.

“Makam sevdalısı değiliz”

Seçimlere Selami Güner’in listesinde katılacağını ve Güner’in seçilmesi halinde, Yönetim Kurulu üyesi olarak derneğe hizmet etmekten mutluluk duyacağını vurgulayan Bekar, “Makam değil, hizmet sevdalısıyız. En önemlisi TUİD’in kazanması ve birlik ve beraberliğimizin zedelenmemesi” diye konuştu.

Ercan Bekar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm yeni ve eski üye işadamı arkadaşlarıma şunu ifade etmek isterim: Ben bu makamı ve bu bayrağı devredeceğim arkadaşı kendi hür iradesiyle çıkana kadar aday olarak bekledim ve bu onurlu göreve talip olan, sizlerin de çok yakından tanıdığı Selami Güner’in başkan adayı çıkmasından dolayı çekilmeye ve kendisiyle tekrar aynı Yönetim Kurulu’nda kalarak camiamızın büyümesi ve gelişmesi için hep birlikte ne yapılması gerekiyorsa çalışmaya hazırım.

Selami Güner arkadaşımızı bu dönemde yeni başkan adayımız olarak desteklemeliyiz. Sizlerden benim de başkan adayım olan, Yönetim Kurulu üyemiz Selami Güner Beye oy vermenizi, birlik beraberliğimizin devam etmesini sağlamanızı rica ediyorum.

Selami Bey bu görevi kabul etmekle, özverili davranmış, maddi ve manevi bir çok fedakarlığı şimdiden kabul etmiş bulunmaktadır. Bizler onun başarılı olması için her türlü desteği vereceğiz.

Selami Bey, gelecek dönem için Ukrayna’daki Türk işadamlarının tamamını kucaklayacak, ülkemiz ve biz işadamları için yeni hedefler ve projeler ortaya koyacaktır.

Bundan sonraki dönemde sizler uygun gördüğünüz takdirde Yönetim Kurulu üyesi olarak TUİD’de faaliyette bulunacağım.

Değerli meslektaşlarıma ve tüm üyelerimize saygı ve sevgilerimi sunar seçimlerin hepimiz için hayırlı olmasını dilerim.”

Daha sonra söz alan Selami Güner ise, “Öncelikle, her zaman mütevazi kişiliği ve çalışkanlığı ile derneğimize büyük katkılar sağlamış olan Sayın Ercan Bekar Bey’e ve onun başkanlığında görev almış değerli Yönetim Kurulumuza hizmetlerinden dolayı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerine başladı.

Güner konuşmasına şöyle devam etti:

“Uzun yıllardır Ukrayna’da yaşayan, bu ülkenin siyasal ,sosyal,ekonomik ve kültürel dönüşüm süreçlerini yaşayan içinizden biri olarak, oluşan konjektür çerçevesinde dostlarımızın ve arkadaşlarımızın yoğun baskısı doğrultusunda, kurucularından biri olduğum derneğimizin çatısı altındaki hiç bir görevden kaçmama prensibi ile görev almamızın kaçınılmaz olduğunu görerek, gerek üyelerimizi gerekse üye olmayan arkdaşlarımızı aynı sevgi, saygı ve muhabbet ile kucaklayan, ilkeli ve yenilikçi hizmet anlayışını misyon kabul eden güçlü bir ekip ile başkanlık görevine talip olduğumu huzurunuzda beyan ediyorum.

Derneğimizin geleneksel misyonu çerçevesinde, gerek iki ülke yönetimleri arasındaki ve gerekse iki ülke halkları arasındaki dostluğun ve her türlü iş birliğinin, üyelerimiz arasındaki dayanışmanın ve verimliliğin artırılarak daha da güçlendirilmesi noktasında şu ana kadarki yapılan çalışmalarımız geliştirilerek devam edecektir. Misyonumuz sorun üreten değil, sorunları çözen, üyelerimize her konuda destek olan bir görev anlayışı olacaktır.

“Seçimlerde kazanan TUİD olacak”

Demokratik bir anlayış ile seçime gidiyoruz. Bu seçimde başkan adayları arasında kazanan veya kaybeden olmayacaktır. Kazanan üyelerimizin birlik, beraberlik ve dayanışması olacaktır. Hep beraber kol kola girip, yine seçim sonrası kol kola beraber çıkacağımız bir seçim ortamı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak seçimin derneğimize hayırlı olmasını diliyorum.”

KAYNAK: TUİD WEB

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]