Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın Donbas’taki askerleri teskere alıyor

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçılarla çatışmaların yaşandığı Donbas’ta Ukrayna ordusuna bağlı yaklaşık 60 bin asker olduğu bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Kadro Sorumlusu Taras Zabolotskıy yaptığı açıklamada çatışmaların olduğu bölgede şu anda 60 bin asker bulunduğunu söyledi.

Doğudaki çatışmalar nedeniyle geçtiğimiz yıl seferberlik ilan edilen ülkede silâhaltına alınan askerlerin süresi dolduğu için terhisler başladı. Bahar 2014 döneminde ilan edilen seferberlikte silâhaltına alınan 35 bin 763 asker teskeresini alacak. Personel sorumlusu Zabolotskiy, geçtiğimiz senenin baharında orduya çağrılan askerlerden hâlihazırda yüzde 70’nin yani 24 bin 400 askerin terhis olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra silahlı milislerle sıcak çatışmalara giren askerler terhis edildikten sonra da ordunun sağladığı sosyal güvence ve haklardan yararlanmaya devam edecek.

 

Zabolotskiy, ülkede geçtiğimiz seneden 28 Şubat tarihine kadar olan celp döneminde askere çağrılan Ukrayna vatandaşlarından sadece bin 94 kişinin asker kaçağı ve bakaya durumuna düştüğünü bildirdi.

Zorunlu askerlik yaşının 20’ye çıkartıldığı ülkede seferberlik 25 ile 60 yaş arasındaki eli silah tutanları kapsıyor.

Donbas’ta yaklaşık 30 bin silahlı Rusya yanlısı ayrılıkçı olduğu tahmin ediliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]