Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünyanın yükselen pazarı: Orta Doğu ve Kuzey Afrika

İngiliz Guardian gazetesi Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki (ODKA) yükselen pazara dikkati çekerek, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Mısır, Katar gibi bazı ülkelerin yabancı yatırımcılara fırsatlar sunduğunu yazdı.

Gazetenin bugünkü sayısında Patrick Collinson imzalı haberde, “Dünyanın en hızlı büyüyen nüfusuna sahip. Bölgedeki hükümetler, altyapı projeleri için 2,5 trilyon dolardan fazla para harcıyor. Bankaları kuvvetli, tüketicilerinin borçları yok ve borsaları Batıya açılıyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya hoşgeldiniz” denildi.

Haberde, uluslararası yatırımcıların ODKA’ya ilgi duymaya başladığı kaydedilerek, bazı fon yöneticilerinin “ODKA’nın uzun süreli büyüme fırsatları sunan bir pazar olduğunu” söylediği bildirildi.

Guardian, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerin yatırımcılara en iyi fırsatları sunan ve yabancı yatırımcılar için en az sınırlamaların olduğu ülkeler olduğunu belirtti.

Orta Doğu ile ilgili “petrol ağırlıklı yatırımlar olduğu” algısının doğru olmadığının kaydedildiği haberde, bölgede çok az sayıda petrol ve gaz hisse senetlerinin bulunduğu, çünkü petrol şirketlerinin çoğunun sahibinin devletler olduğu bildirildi.

Bölgedeki genç nüfusun fazlalığı, dolayısıyla gelişmenin gerekliliği vurgulanılarak, “Gelecek 20 yılda Arap nüfusları şimdiki gibi büyürse, 77 milyon nüfuslu iki Mısır büyüklüğündeki ülkenin bölgeye eklenmesi bekleniyor” denildi.

Haberde ayrıca, “bölgede kimi ülkelerdeki siyasi belirsizlikler ve istikrarsızlığa rağmen, yatırımlar konusunda iyimser olunduğu” kaydedildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]