Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kılıçdaroğlu’dan Mısır yönetimine çağrı

CHP Grup salonu girişinde yumruklu saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Mısır’daki 529 idama dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Mısırlı kardeşlerimize sesleniyoruz, siyasi idamlar bir topluma asla huzur getirmemiştir. Toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır. Bizim tarihimizde dünya tarihimizde görebilirsiniz. Eğer 529 kişi idam edilirse bu doğru değildir. Mısır’da barışı sağlayamazsınız, barışın yolu idamdan geçmez. Özgürlüklerin büyümesinden geçer. O nedenle Mısır yöneticilerine, CHP olarak, siyasi idamları yapmayın çağrısı yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Ortadoğu’nun üç büyük ülkesinde büyükelçisi olmadığını da hatırlatarak, bunlardan birinin de Mısır olduğunu vurguladı.

VİCDAN KUL HAKKI YİYENLERE KAPI ARALAMAMAKTIR

Vicdan çok önemli bir kavramdır. İnsanın kendi iç dünyasında hesaplaşmasıdır. Doğruyla eğriyi kendi iç dünyasında test etmesidir vicdan. Komşusu açken tok yatan benden değildir hadisi şerifinin sorgulanmasıdır vicdan. Vicdan kul hakkı yiyenlere kapı aralamamaktır. Vicdanın temelinde ahlak yatar. Ahlak çok erdemli bir kavram. Bütün inançların ortak temelini oluşturur hala.

Size ahlak konusunda bazı düşünürlerin bilginlerin ve sevgili peygamberimizin sözlerinden bir demet sunmak istiyorum.

“Devletler kanunla değil ahlakla daha iyi yönetilir.”

“Sizin en hayırlınız ahlakı en güzel olandır”

“İnsanlara verilen şeylerin en hayırlısı güzel ahlakdır”

“Her binanın bir temeli vardır, İslam dünyasının temeli güzel ahlaktır”

“Memleketler parasızlıktan değil ahlaksızlıktan çöker”

“Bütün bir cihanı araştırdım, güzel ahlaktan daha büyük liyakat bulamadım”

Ahlakın ayrılmadığı ikinci kardeşi adalettir. O nedenle beklentilerimiz yüksekti. Bu kadar yolsuzluğa batmış bir siyasal yapının daha ağır bir şekilde demokratik yollardan cezalandırılacağını düşünüyorum. İki milyon oy kaybı var. Bu da çok önemli bir süreç. İlk söylediğim şuydu seçimlerden sonra. Uyuyan vicdanları uyandırmak zorundayız. 76 milyonun bu haksızlıkları sindirmesi mümkün değildir.

ORTADOĞU’DA 3 BÜYÜK ÜLKEDE BÜYÜKELÇİMİZ YOK

Ortadoğu’nun üç büyük ülkesinde büyükelçimiz yok. Bizim dış politikanın açmazlarıdır bu. Nasıl olur da üç büyük ülkede bizim büyükelçimiz olmaz? Bunlardan birisi de Mısır. İktidarın söyleyecek sözü yok ama bizim var. biz oraya heyet gönderdik, eleştirdiler. Onlar ağızlarını bile açmıyorlar.

Suriye politikası konusunda önemli bir tablo çıktı karşımızda. Öteden beri Suriye’de izlenen politikayı eleştirdik. Bize siz Baasçısınız dediler, siz Suriye yönetimini destekliyorsunuz dediler. Oysa biz Suriye’de kan akmasını istemiyoruz.

SAĞIR KULAKLAR DUYUNCAYA KADAR ANLATACAĞIZ

Önemli bir gelişme oldu. 27 Mart 2014’te AGİT’in bir toplantısı var. toplantıya bizim büyükelçi de katılıyor. Eleştiriler üzerine söz alıyor ve şöyle söylüyor “Reyhanlı’daki bombalı saldırılar El-Kaide unsurları tarafından yapıldı. Bu El-Kaide unsurlarının Suriye dışındaki operasyonudur”

Başbakanlık koltuğunda oturan zat ne diyordu? CHP’ye suçu yüklemiştir. Allah aşkına bu nedir? Büyükelçi çıkıyor bu saldırının El-Kaide militanlarının yaptığını açıkça söylüyor. Acaba başbakanlık koltuğunda oturan zat utanacak mı? Dış politikada halkına yalan söylemek olur mu? Hadi içerde söylersin alıştık zaten. En ağır eleştiriler yapıldı bize. Neredeyse bombayı bizim koyduğumuzu söyleyecek.

Ve bir başka olay. 13 Mart 2014. Dışişleri bakanlığının makamı, bakan ve dört kişi konuşuyorlar. Suriye’ye saldırının yollarını arıyorlar. Bunlardan birisi diyor ki, ben oraya dört adam gönderirim diyor, Süleyman şah türbesine saldırırız diyor, veya Türkiye’ye 8 füze gönderirim”

İlk dinlediğimde bunun doğru olmadığına kanaat getirdim. Böyle şey olmaz dedim. Ve kullanmadık. Ama bir süre sonra dışişleri bakanlığı bunu doğruladı. İkinci acısan sakınca var. bir, devletin mahremi diye bir şey kalmadığını öğrendik.

Şimdi ben adalet ve kalkınma partisine oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Şu soruyu kendinize sorun, devletin mahremiyeti kalmadı dediğimiz ortamda hükümette kim vardı? Bu konuşmalar nasıl yapılıyor? Kendi askerini öldürteceksin, sonra Suriye’liler öldürdü diyeceksin. Vicdanını sorgula.

Sonra bir haber, sayın cumhurbaşkanından. İçerden bu dinlemeler yapılmıştır diye. Bu daha da vahim tabi. Nasıl oluyor da böyle bir dinleme yapılıyor? Yine bize iş düşüyor, yine biz anlatacağız. Sağır kulaklar duyuncaya kadar. Uyuyan vicdanlar uyanıncaya kadar.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]