Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

AKP’li Erdoğan’ın elçisi Ahmet Yağmur Güldere güven mektubunun kopyasını verdi

AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan'ın Kiev'e atadığı elçi Ahmet Yağmur Güldere güven mektubunun kopyasını Ukrayna dışişleri Bakanlığına verdi.

Ukrayna’ya, TC Reisi AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan tarafından atanan yeni elçi Ahmet Yağmur Güldere, güven mektubunun kopyasını Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vasıl Bodnar’a takdim etti.

Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin gündemindeki en önemli konular; özellikle stratejik ortaklığın güçlendirilmesi ve uluslararası arenadaki etkileşimin yoğunlaştırılması, ticari ve ekonomik ve yatırım işbirliğinin ve her iki taraftan da turist sayısının arttırılmasının sağlanması ele alındı.

Vasıl Bodnar, Türkiye’nin, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne kararlı bir şekilde destek vermesinden dolayı Güldere’ye şükranlarını dile getirdi.

Merkeze çekilen Yönet Can Tezel’den boşalan Kiev elçiliği görevine Moskova’dan, Yağmur Ahmet Güldere atanmıştı.

YAĞMUR AHMET GÜLDERE KİMDİR?
Ankara, 4 Haziran 1976 doğumlu Ahmet Güldere, ilköğrenimini TED Ankara Koleji İlkokulu’nda, 1993 yılında Ankara özel TED Ankara College Foundation Private High School’dan mezun oldu. 1997 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi’den mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı görevinde de bulunan Güldere’nin son görev yeri Moskova. Moskova’da, Rus Dili Devlet Enstitüsü A. S. Puşkin’de Rusça öğrendi. Enstitünün yanı sıra Rusça özel kurslar da aldı. Yağmur Ahmet Güldere, dışişlerinde Rusya, üzerine sunumlar yaptı. 2001 yılında evlenen Güldere’nin iki çocuğu var.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

İhbar Hattımız 7/24 açık WhatsApp, Signal ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

NOT: Çok özel haberler kaynaklarımızın güvenliğini sağlayan yüksek güvenlikli iletişim kanallarımız mevcuttur.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]