Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

AKP’nin, Rüşvet Havuzu Medyası’nın Interpol haberi yalan çıktı

Interpol'ün: politik, askeri, dini ve ırki karakterli faaliyetlerde bulunması ve bunlara müdahale etmesini tamamıyla yasak!

Yandaşlardan toplanan ihale rüşvetleri ile beslenen Havuz Medyası aralıksız yalan haberlerine devam ediyor.

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Havuz’un Türkiye’nin ’60 bin kişilik aranan şahıs yüklemesi yapıldığı gerekçesiyle’ veri tabanına erişimin askıya alındığı haberlerini yalanladı.

Türk medyasında çıkan haberlerde, Ankara’nın 15 Temmuz darbe girişimiyle açılan soruşturmada aranan Hizmet Hareketi ile bağlantılı oldukları belirtilen 60 bin kişi için Interpol’e bildirim yaptığı bildirilmişti.

Türk basını, Interpol’ün bu bildirim üzerine, Türkiye’nin aranan şahıslar veri tabanına giriş yetkisini askıya aldığını yazdı.

Interpol sözcüsü ise BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada Interpol’ün ‘haklarında uluslararası arama kararı bulunanlar dahil, hiçbir veri tabanında Türkiye’ye erişim yasağı getirilmediğini’ söyledi.

INTERPOL’ÜN AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELER YER ALIYOR:

“Interpol, emniyet işbirliği çıkarları doğrultusunda 190 üye ülkesinin her birini desteklemektedir. Türkiye’ye, haklarında uluslararası arama kararları olan şahıslar dahil, Interpol’ün hiçbir veri tabanına erişim için engelleme getirilmemiştir.”

Interpol, üye ülkelerin veri tabanına girmesi için, kayıp belgeler veya isimlerle ilgili yaptığı bildirimlerin teşkilatın Ana Tüzüğü’ne, düzenlemelerine ve kurallarına uyumlu olması için kontroller yapıldığını belirtti ve uyumlu görülmeyen bildirimlerin veri tabanına alınmadığını ifade etti.

“SİYASİ, ASKERİ, DİNİ VE IRKİ FAALİYETLERE MÜDAHALE YASAK”

Interpol’ün açıklamasında teşkilatın Ana Tüzüğü’nün 2’nci ve 3’üncü maddesine atıf yapıldı:

Interpol’ün Ana Tüzüğünün 2’nci maddesi, teşkilatın rolünün, farklı ülkelerdeki mevcut yasalar çerçevesinde ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ışığında, mümkün olan en geniş düzeyde polis işbirliğini teşvik etmek olduğunu vurgular.

“Ek olarak, Anayasa’nın 3’üncü maddesi, (Interpol’ün) ‘politik, askeri, dini ve ırki karakterli faaliyetlerde bulunması ve bunlara müdahale etmesini tamamıyla yasaklar.”

Dünyanın en büyük uluslararası adli polis teşkilatı Interpol, 1923 yılında uluslararası işbirliği sağlamak amacıyla kuruldu.

Teşkilat rolünü “dünyayı daha güvenli bir yer yapmak için uluslararası işbirliğini sağlamak” olarak tanımlıyor ve dünya genelinde emniyet kuruluşlarının görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli hizmetlere ve araçlara erişim sağlıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]