Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mersin, Ukrayna’da kardeş şehir arıyor…

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Özdemir, ‘kardeş şehir’ uygulamalarının sanılanın aksine şehre katkısı bulunmadığını vurgulayarak, “Mersin’in ilçelerinden bile küçük şehirlerle kardeş şehir olunması doğru değil. ” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Özdemir, meclis toplantısında, şehrin mevcut kardeş şehirlerinin durumuna dikkati çekti. Mersin’in Japonya’nın 21 bin nüfuslu Kushimoto, 286 bin nüfuslu Suriye’nin Lazkiye, ABD’nin 100 bin nüfuslu West Palm Beach, ve Şili’nin 280 bin nüfuslu Şili’nin Valparaiso kentleri ile kardeş şehir olmasına rağmen, bu şehirlerle herhangi bir ekonomik ilişkisinin söz konusu olmadığını vurguladı. Özdemir, ” Akdeniz çanağının Avrupa tarafındaki kentlerle kurulacak ilişkilerin, Mersin’e katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Valencia, Barselona, Marsilya, Nice ve Napoli gibi kentlerle kardeşlik köprüsünün kurulması bize artı sağlar.” şeklinde konuştu.

Mersin’in hangi ülkeler ve kentlerle yoğun ticari ilişki içinde olduğu tespit edilmesini isteyen Özdemir konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “Mesela, yaş meyve ve sebze ihracatı yaptığımız Rusya, Irak, Almanya, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Suudi Arabistan, Hollanda, Moldova, Polonya gibi ülkelerden seçilecek kentler, kardeş şehir için daha uygun olabilir. Benzer şekilde hububat ve bakliyat ihracatı yaptığımız Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Akdeniz’e kıyısı İskenderiye, Alger, Marakeş, Trablusgarb gibi şehirler ‘kardeş şehir adayı’ olarak düşünülmelidir.”

Meclis üyesi olmasına rağmen belediye çalışmaları hakkında yeterli bilgi alamadığını savunan Özdemir, “Bilgi almak için ‘Bilgi Edinme Yasası’ gereği dilekçe vermemiz mi gerekmektedir? Bilgi Edinme Yasası uyarınca dilekçe veren vatandaşlarımıza verilen cevaplar kadar bile bize bilgi verilmemektedir” dedi. Özdemir, temmuz toplantısında, belediyeye ait bilboardlarla ilgili talep ettiği bilgilerin ise hala beklediğini ifade etti.

HASAN KÜÇÜK | MERSİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]