Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç: Ukrayna iki canavar arasında

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde 10’uncu Yalta Avrupa Stratejisi (YES) konferansı başladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve şeref konuğu Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite’nin katılımıyla açılan konferansta, Türkiye’yi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış temsil edecek.

Yalta’daki tarihi Livadiya Sarayı’nda; “Değişen Dünyada Değişen Ukrayna: Başarının Unsurları” başlığı altında gerçekleşen 10’uncu YES’e, 20 ülkeden 250’nin üzerinde siyaset, iş, toplum ve medya temsilcisi katılıyor.
Uluslararası etkinlik liderlerin aile fotoğrafı çektirmeleri akabinde oturumlarla devam etti.

Viktor Yanukoviç, yaptığı açılış konuşmasında, Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyon yolunu seçtiklerini söyledi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 28-29 Kasım’da düzenlenecek, Doğu Ortaklığı zirvesinde Ukrayna’nın, AB ile Ortaklık Anlaşmasını imzalayabileceğini atıfta bulunan Viktor Yanukoviç, söz konusu anlaşmanın imzalanması halinde; Vancouver’dan Vladivostok’a uzanan ekonomik bir alan oluşturma yönünde bir adım atılacağını belirtti.

Yanukoviç, Ukrayna’nın bir taraftan AB ile diğer taraftan Rusya-Belarus-Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği’ne girecek şekilde bir formül arayışında olduklarını söyledi.

Ukrayna’nın AB ile Rusya gibi iki canavar arasında yer aldığını ifade eden Yanukoviç, doğu ile batıyı birleştirmek istediklerini söyledi.

Öte yandan Eğemen Bağış, temaslarına Yalta Avrupa Stratejisi 10. Yıllık Konferansı Gala yemeğine katılarak başlayacak. Bağış yarın “Avrupa: Hedefi Bilinmeyen” başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılacak.

Geçtiğimiz yılki YES toplantısının onur konuğu ise; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]