Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya yanlıları Mariupol’de valiliğini ele geçirdi

Ülkenin güneydoğusunda Mariupol’de, Rusya yanlıları, bugün gerçekleştirdikleri Donetsk Cumhuriyeti kurulmasına destek eylemi akabinde Mariupol Valiliği binasını bastı.

Miting sonrasında valilik binasının kapı ve pencerelerini kıran eylemciler binanın içine girdi.

Binadaki asılı Ukrayna bayrağını indiren eylemciler daha sonra valiliğe; Donetsk Bölgesi bayrağı ile ilan ettikleri Donetsk Halk Cumhuriyeti bayrağını astı. Daha sonra bine yakın kişi binanın önüne barikat kurmaya başladı.

Bölgelerin merkez valiliklerini ele geçiren eylemciler daha sonra ilçe kaymakamlıklarını işgal ediyor. Dün gece saatlerinde eylemciler Yenakiyevo Şehri’nin; savcılık, emniyet merkezini ve belediye meclis binasını ele geçirmişti. Eylemciler bastıkları binalarına, Rusya bayrağını ve Donetsk Halk cumhuriyetinin bayrağını dikmişti.

Ülkenin doğu ve güneydoğusundaki bölücülük dalgası; Slavyansk ve Kramatorsk şehirlerini de vurmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]