Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Yanukoviç ve Erdoğan, yeni nesil Antonov uçağını inceledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile birlikte Antonov’un yeni nesil uçağı An-158’i inceledi.

Antonov Havacılık, Bilimsel ve Teknik Kompleksi Genel Tasarımcısı Dmitriy Kiva, uçağın temel özellikleri hakkında Yanukoviç ve Erdoğan’a bilgi verdi. Uçağın temel özellikleri ve potansiyelini detaylarıyla anlatan Dmitriy Kiva, yeni nesil An-158’in yolcu taşımanın yanı sıra askeri ve tıbbi alanlarda da kullanılabileceğini söyledi.

Viktor Yanukoviç ve Erdoğan, Ukrayna yapımı uçağın kabinini incelemeleri akabinde An-158’in kokpitine geçerek pilotların yerine oturdu. Erdoğan’a uçağın yolcu kabini kısmında An-158’in bir maketi de hediye edildi.

An-158 sunumunda Başbakan Erdoğan’a; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de eşlik etti.

Yanukoviç, sunum öncesinden yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki işbirliğinin umut verici yönlerinden birisinin bu uçakları ortak geliştirme olacağını söylemişti.

3 bin kilometreye uçuş menziline sahip An- 158’in 99 yolcu taşımak kapasitesi bulunuyor. İlk sunumu 28 Nisan 2010’da yapılan AN-158 saatte 850 kilometre hıza çıkabiliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]