Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Al Monarda

Maske

Maskesi düştü kimimizin, kimilerinin ise bizler aldık maskelerini.

Çoğunlukla örten, saklayan, iki veya daha çok türlü davranmayı ifade eden türlü davranış kalıplarına ve sıfatlara atfettiğimiz maske kelimesi, bazen de maskelemek fiiliyle anlam buldu kelime dağarcığımızda.

Maskesi düştü kimimizin, kimilerinin ise bizler aldık maskelerini.

Bu maskeler esasında neleri simgeledi, neleri gölgeledi belki de hiçbir zaman tam anlamıyla bilemeyiz lakin maskeye ihtiyaç duymanın her daim korkulardan ileri geldiğini fark edebiliriz

Ne tip korkular bunlar

Sevmelerden korkan şefkatini maskeler mesela, hakkaniyetli olmanın bedellerinden korkan adaleti maskeler, mücadeleye olan korkular ise çoğu zaman insaniyetimizi maskeler.

Herkesi anlayabilme becerisi ve dahi çabasını gösterememe korkaklığı hoşgörüyü maskeler ki saygının, anlayışın birlikte yaşayabilmenin gerçek sınırları da buralarda çizilir.

Korku ve acıların farklılığındandı, yüzleşerek onlarla doğru ilişki belirlemek!

Nedir mi bu, karanlıkta arkandan gelen sese dönüp bakman, sevdiğinin ölümünü düşünmemek için sürekli komedi filmi izlemekten vazgeçmendir.

Herkesin dünyası kendi psikiyatri kliniği gibi değil midir?

Karşımıza gelen her kişi, her acı ve her korku beni insanlığımın nirvanasına taşımak için varlar. Kendimi yoklamak yerine aklama telaşı yalnızca kendi kof tercihimdir.

Haklı olmanın Hakla olmaktan geçtiği bilincidir insanı samimiyete binler adım yaklaştırıp, kibirden uzaklaştıran. Şimdilerde varalım düşünelim hastalık korkularıyla maskelediğimiz çehrelerimizin ne üzere çevrelendiğini.. Gözümüzü alıp gönlümüzü karartan nicelerinin akıllara yaptıklarından bahsedelim mesela biraz.. Çokça bahsetmeli elbet lakin en temiz şeyler dahi peyderpey nüfuz etmedikçe yaşama, öldürür bilirsiniz.

Ani dalışlardır vurgun yediren ve ani baskılar insanları isyan ettiren. Yüzyılların unutulmaz metoduyla yavaş yavaş maskelendi ya insanlık, o halde tüm maskeleri peyderpey kaldırmaya başlamalı.

Güzel olan ne varsa yaşama, anlatma zamanı.

Dem bu demdir azizim, şeb bu şeb.. Korkular mı?

Kadere, kaderin sahibine emanet.. zira emin olursun kederden illa kadere iman et!

Al Monarda

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]