Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[ÖZEL] ‘Kırım, Arap halifeliği olma yolunda’

Geçmişte Türkiye’nin, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti üzerinde hesapları olduğu yönde haberlerin çıktığı ülke basını şimdiyse; “Kırım’ın Arabistan’ın halifeliği olma yolunda” olduğu yazıldı.

Ukrlife.net’te yayımlanan izlenimde, Kırım özelinde, Ukrayna genelindeki Arap kaynaklı dini-siyasi oluşumların artışından duyulan endişe dile getirildi.

Ukrayna tarafının endişelerini tetikleyen olayın, Suudi Kralı Es-Suud’un Riyad’daki Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyinde yaptığı konuşma olduğu bildirildi.

İzlenim yazısında Suud Kralı “Arap Halifeliğinin” kurulacağını ilan ettiğine atıf yapılıyor ve ardından Kırım ve Ukrayna’da Arap ve Dini içerikli sivil toplum örgütlerinin analizi veriliyor.

Haberde; “Arap Baharı süreçleriyle ne kadar ilintiliyiz” ve “Acaba, Kırım da Arap halifeliğine dahil olacak mı” soruları çok yönlü ele alınıyor.

TÜRK ETKİNLİĞİ YERİNE ARAPLARA MI BIRAKTI?
Yazıda, Arap sermayeli örgütlerin, Kırım Tatar Meclisi üzerinden tek etkin ülke sayılan Türkiye’nin etkinliğini, geleneksel, dini ve kültürel süreçler de bile kenara ittiği görüşü yer aldı.

Ayrıca örgütlere finansal kaynak sağlayan fonlar arasında öldürülen terörist lider Usame Bin Ladin’in akrabalarının varlığına da işaret edildi.

ÜLKE NÜFUSUNUN YAKLAŞIK YÜZDE 0.51’İ KIRIM TATARI
Ukrayna’nın ana Müslüman unsurunu teşkil eden Kırım Tatarlarının nüfusu 270 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

En son 2001’de yapılan Ukrayna nüfus sayımına göre Kırım Tatarları, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin nüfusunun ancak yaklaşık yüze 12,1’ini, ülke nüfusunun ise yüzde 0,51’ini teşkil ediyor. Kırım dışında ise ülke genelinde yaklaşık 5 bin Kırım Tatarı bulunmakta.

Ulyana Dermenci – www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]