Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Fransa’da Charlie Hebdo dergisine saldırı: 10’u gazeteci, 2’si polis 12 ölü

Fransa’nın başkenti Paris’te yayınlanan Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenlendi. Reuters’ın verdiği bilgiye göre saldırıda 2’si polis 12 kişi hayatını kaybetti.

Paris’te Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı düzenlendi. Ulaşan ilk bilgilere göre, en az iki kişi Kalaşnikof tüfeklerle çalışanların üzerine ateş açtı. Saldırıda 12 kişinin öldüğü, 5’i ağır olmak üzere 10 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırganlar iki araçla olay yerinden uzaklaştı.

Charlie Hebdo dergisi geçmişte Peygamber Efendimiz’e karşı yayınlanan hakaret karikatürleri ile gündeme gelmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, 12 kişinin öldürüldüğü Charlie Hebdo dergisinin bürosunda incelemede bulundu. Hollande, saldırganların yakalanacağını, olayı takip ettiklerini ve mutlaka gereğinin yapılacağını söyledi. Hollande daha sonra bakanlar kurulunu acilen topladı.

Paris’te terör alarmı verildi

Saldırının ardından Paris’te terör alarmı verildi. Cumhurbaşkanı François Hollande, son haftalarda birçok terör saldırısı engellendiklerini belirterek, “Terör saldırısı olduğundan şüphemiz yok. Özgürlükler ülkesi olduğumuz için tehdit altındayız.” dedi. Hollande, milli birlik çağrısı yaptı.

Saldırıdan bir saat önce Charlie Hebdo,  Twitter hesabından terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’yi hicveden bir karikatür yayınlamıştı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, saldırıyı kınadı ve Fransa ile teröre karşı dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]