Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da nüfus sayımı 2012’de yapılacak

Yapılan teşviklere ve yardımlara rağmen hızla nüfus kaybeden Ukrayna’da nüfus sayımı 2012’de yapılacak.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov bugün yaptığı açıklamada ülke genelinde nüfus sayımının 2012’de yapılması için gereken hazırlıklara başladıklarını bildirdi.

Azarov; “Ukrayna’da nüfus sayımının birçok sorunun da cevabı olacak. Nüfus sayımı esnasında sorulan sorularla ülkenin nüfus yapısını ve gelir durumunu daha net öğreneceğiz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Harkiv bölgesinde küçük bir yerleşim biriminde 39 sorudan oluşan bir formla pilot uygulama yapıldığı belirtildi. Pilot uygulama yapılan şehirde vatandaşlara, cinsiyet, yaşı, medeni hali, işi, mesleği, eğitimi, yaşam alanlarının yanı sıra özel yaşama dair sorular da soruldu.

1991 yılında 50 milyonun üzerinde olan Ukrayna nüfusu hızla kan kaybetmeye devam ediyor. Geçen 20 yıl zarfında nüfusu 45 milyona seviyesine düşen Ukrayna’da en son nüfus sayımı 2001 yılında yapılmıştı.

Ukrayna nüfusu, Birleşmiş Milletler (BM) kayıtlarında 1 Mayıs 2010 itibariyle 45 milyon 888 bin kişi olarak gözüküyor.

BM, Ukrayna nüfusunun 2030’da 39 milyona ve 2050 yılında ise 31 milyona düşmesini öngörüyor.

BM ayrıca 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 70’sinin kentlerde yaşayacağına dikkat çekiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]