Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

Baptistler kimlerdir?

Baptistler, Hristiyanlıkta bir mezhep veya cemaat olarak bilinirler.

Baptistler, Hristiyanlıkta bir mezhep veya cemaat olarak bilinirler. 17. yüzyılda İngiltere’de John Smyth ve Thomas Helwys tarafından kurulmuştur. Adını “baptizma” ya da “vaftiz” ayininden alırlar ve bu ayini sadece iman eden bireyler için gerçekleştirirler.

Baptistler, İncil’i doğrudan yorumlamak ve uygulamak için bireysel özgürlüklerine önem verirler. Bireysel ruhsal özgürlüğü ve vicdani özgürlüğü savunurlar. Kilisenin devletten ayrılmasına ve dini özgürlüğe inanırlar. Bu nedenle, bazı Baptist cemaatleri, devletin müdahale etmediği tamamen özerk kiliseler olarak organize olmuşlardır.

Baptistler, Hristiyanlıkta bağışlama, sevgi ve adalet gibi temel değerlere dayanan bir yaşam tarzını savunurlar. Onların öğretisi, İsa Mesih’in öğretilerine dayanmaktadır ve bu öğretiler arasında, tüm insanların eşitliği, sevgi, adalet, barış, cömertlik, hoşgörü ve merhamet bulunur. Baptizma ayinini, inanç edinmenin göstergesi olarak, su altına sokularak ya da suyun üzerinde üstüne su dökülerek yaparlar.

Dünya genelinde, Baptistlerin sayısı yaklaşık 100 milyon civarındadır ve dünyanın her yerinde birçok ülkede Baptist kiliseleri mevcuttur. Baptistler, diğer Hristiyan mezhepleriyle yakın çalışmalar yürütmekte ve ekümenik (birleştirici) çalışmalara katılmaktadır.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]