Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Karadeniz kıyısında LNG terminali inşa ediyor

Ukrayna Karadeniz’deki önemli liman bölgesi olan Odesa’nın Yujnıy şehri yakınlarında, sıvılaştırılmış (LNG) gaz işleme terminali inşaatına başladı. Tesisin yapımını Naftogaz Ukrayna şirketinin alt kuruluşu olan “Ukrtransgaz” üstleniyor. Elde edilen gaz ülkenin doğalgaz şebekesine de bu tesisten pompalanacak.

Yıllık kapasitesi 10 milyar metreküp olan LNG terminalinin yapımı iki kademede gerçekleştirilecek. Yeniden gazlaştırma (FSRU) santralinin inşa edilmesinin ardından, içinde 180 bin metrekarelik 3 tane sıvılaştırılmış gaz kapasiteli depoların bulunduğu bir terminal yapılacak.

Toplam maliyeti 856 milyon Euro olan dev projenin, 2015 yılının Ocak ayında bitmesi bekleniyor. Ukrayna “Milli LNG Terminali” adlı projenin fizibilitesi ise İspanyol şirketi “Socoin” tarafından 30 Ocak 2012’de tamamlanmıştı.

Ukrayna Enerji Bakanı Yuriy Boyko, daha önce yaptığı açıklamada LNG terminali projesinin hayata geçmesiyle birlikte, ülkeye gelen doğal gazın yollarının çeşitleneceğini ve pahalı Rus doğal gazına bağımlılığın azalacağını söylemişti. Bununla birlikte, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov da LNG terminal inşaatını, ülkesinin enerji bağımsızlığının temin edilmesi yönünde atılmış bir adım olarak nitelendirdi.

Ukrayna’nın potansiyel LNG tedarikçileri arasında; Mısır, Cezayir, Nijerya, Katar, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkeler bulunuyor. Ukrayna, Körfez ülkelerinin yanı sıra kuzey ve batı Afrika ülkelerinden gelecek sıvı gaz için, Türk boğazlarından daha fazla sayıda tanker geçirme talebinde bulunmuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]