Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Wimm Bill Dan, Pepsi’nin oldu!

Rusya’daki Wimm-Bill-Dann şirketinin alınmasıyla ilgili olarak gerekli tüm resmi onayların tamamlandığını duyurdu. Rusya’nın önde gelen gıda ve içecek şirketi Wimm-Bill-Dann Foods OJSC’nin satın alınmasıyla ilgili olarak Rusya Federasyonu Tekelleşmeyi Önleme Servisi’nden gerekli izin çıktı. PepsiCo böylece, satın almanın tamamlanması için gereken tüm onayları sağlamış oldu.

Satınalma anlaşmasına göre PepsiCo, Wimm-Bill-Dann’ın yaklaşık %66 oranında hissesini, şirket hissedarlarından ve Wimm-Bill-Dann’ın iştiraklerinden toplam 3.8 milyar dolar karşılığında satın alıyor. PepsiCo, satın alma işlemini 8 Şubat 2011’de tamamlayacak. Satın alma anlaşmasının tamamlanmasının ardından PepsiCo, Wimm-Bill-Dann’ın tedavüldeki hisse senetlerinin yaklaşık %77’sine sahip olacak.

Bu işlem PepsiCo’yu Rusya’nın en büyük gıda ve içecek firması yaparken şirketin hızla büyümekte olan Doğu Avrupa ve Orta Asya pazarlarındaki konumunu güçlendirecek. Satın almayla birlikte ayrıca PepsiCo’nun besleyici ve işlevsel gıdalardan elde ettiği yıllık 10 milyar dolarlık gelir de yaklaşık 13 milyar dolar seviyesine yükselecek. Böylelikle PepsiCo, besleyici gıdalarla ilgili olarak belirlemiş olduğu 2020 itibarıyla yıllık 30 milyar gelir elde etme hedefine de yaklaşmış olacak.

Pepsico’s CEO’su Indra Nooyi RT’ye yaptığı değerlendirmede Rusya’nın Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu pazarına açılmak için çok iyi bir platform olacağını söyledi. Hedef 10 milyar dolar olan geliri kısa sürede 13, 2020 sonuna kadar da 30 milyar dolara çıkarmak.

PepsiCo’nun yıllık cirosu 60 milyar dolar

Dünyanın en büyük ikinci yiyecek-içecek şirketi olan PepsiCo, bünyesinde yer alan Frito Lay, Quaker, Pepsi, Tropicana ve Gatorade şirketleri ile 215’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Yıllık cirosu 60 milyar doları aşan PepsiCo, sürdürülebilir büyümeye odaklandığı “Fayda Gözeten Performans” vizyonu etrafında birleşen 285 bin çalışanıyla birlikte tüketicilerin hayatlarına keyif katan besleyici, lezzetli gıda ve içecekler üretiyor. PepsiCo, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 19 ayrı markasının yanı sıra diğer onlarca markasıyla gıda ve meşrubat alanında dünyanın en geniş portföyünü sunuyor. Türkiye’de atıştırmalık pazarında PepsiCo’nun yiyecek şirketi Frito Lay ile 1993 yılından bu yana, içecek pazarında ise PepsiCo İçecek ile 2009 yılından bu yana Türk tüketicisine kaliteli ve yenilikçi ürünleri ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Wimm Bill Dann’da 18 bin kişi çalışıyor

Wimm Bill Dann (WBD), Rusya’nın lider süt ürünleri ve çocuk yiyecekleri üreticisidir. Bunun yanında WBD, yine Rusya ve bölgedeki bağımsız devlet topluluklarında alkolsüz içecekler pazarının da önde gelen oyuncularından biri. WBD, Rusya, Ukrayna ve Orta Asya’da olmak üzere 35’ten fazla üretim tesisinin de sahibi. WBD, bugün 18 bin kişilik kadrosuyla, süt ürünlerinde Little House in the Village, Happy Milkman, Wonder, Imunele and Lamber; meyveli içeceklerde Rusya’nın en çok tüketilen markası J7 ile Favorite Garden, Wonder-Berry ve Essentuki; bebek mamasında ise yine Rusya’nın en çok tüketilen bebek maması olan Agusha markalarını da üretiyor.

Faruk Akkan, Moskova, Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]