Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Atanamayan Uzmanlar Derneği’nden, Yeniden Refah Partisine ziyaret!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde daha önce görev yapmış uzman çavuşlar kamu kurumlarında çalışmak için atama bekliyor. İhbar hattımız üzerinden bize ulaşan, Uzman Çavuşlar Derneği başkanı Mustafa Gündeşli kamu kurumlarında çalışabilmek için seslerinin duyulmasını istedi.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.

Türkiye’nin güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış Kahraman Eski Uzman Çavuşların sorunlarına dikkat çeken Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Sayın Mustafa Gündeşli ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.

Eski Uzman Çavuşlar, görevlerini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşmış bireylerden oluşuyor. Bu ziyarette, atanma sorunuyla karşı karşıya kalan uzmanlar, yaşadıkları mağduriyeti ve atanma hakkının kullanılmasını gündeme getirdi.

Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında fedakarca görev yapmış olan bu insanlar, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile görüşerek sorunlarına çözüm arayışlarını iletti. Ziyaret, atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıya kalan eski uzman çavuşların sesini duyurmak amacıyla gerçekleştirildi.

ATAUZDER Genel Başkanı Sayın Mustafa Gündeşli, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış olan eski uzman çavuşların haklarının savunulması ve atanma sorununun çözülmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti. Dr. Fatih Erbakan ise eski uzman çavuşlara destek sözü vererek, mağduriyetlerinin giderilmesi için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

Gündeşli, atanamayan uzman çavuşların mağduriyetini ve taleplerini şu şekilde açıklıyor:

Uzman Çavuşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan atamaları 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinin son fıkrası ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir.” 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinin son fıkrasında ; “Uzman Erbaşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir.” denilmektedir.

Bu durumda Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 7 hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteği ile görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar Kamu Kurum ve Kuruluşlarının boş Memur Kadrolarına atanma hakkına sahiptirler.2016 yılından önce göreve başlayan ve 2 yıl görev yapmaya müteakiben bırakmak zorunda kalan Uzman Çavuşlar da hak kaybına uğramıştır. Bu Uzman Çavuşların KAZANILMIŞ HAKLARIDIR. Lakin hak sahibi binlerce Kahraman Uzman Çavuş Kazanılmış Hakları olmasına rağmen yıllardır Kamuda Memurluk Kadrolarına atanamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları Atanma taleplerine Personel Alımı Yapmıyoruz, Atanabileceğiniz boş kadromuz yoktur, hizmetinize ihtiyacımız yoktur, personel giderlerimiz fazladır ve benzeri şeklinde cevaplar vererek olumsuz yanıt vermektedirler.

Yukarıda söz edilen kanun maddesinde atanma hakkında sadece usul belirtilmiş Vatan ve Millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan Kahramanların Atanma taleplerinin kurumlarca kabul edilmesi yönünde herhangi bir açıklama olmaması nedeniyle ve atama takdirinin Kurumların inisiyatifine bırakılması sebebiyle KAZANILMIŞ HAKKIMIZ olmasına rağmen ATANAMIYORUZ.

Aynı üniforma altında terörle ve teröristlerle Kahramanca mücadele etmiş fakat Şehit ve Gazi olmuş Uzman Çavuşlar 3173 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında; -Şehit yakınları -Gazi ve Gazi yakınları Devletimiz tarafından Yılın belirli aylarında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının boş Memur ve işçi kadrolarına hak sahipliğinin tespitinden sonra kura ile atanarak istihdamları sağlanmaktadır. Bu mücadele de bir şekilde sağ kalıp silah arkadaşlarının kanını yerde koymayan ilerleyen süreçte bir şekilde mesleğinden ayrılan Uzman Çavuşlar ise bir başlarına ellerinde bir kanun maddesi ile kurum kurum gezip Atanabileceği Atanma başvurusunu kabul edebilecek yer aramaktadır.

Yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve Kahramanların haklarının teslimi için bir defaya mahsus olmak üzere 3173 sayılı kanunda belirtilen atama şeklinde yada 6191 sayılı kanuna tabi Sözleşmeli Erlerin kamuda istihdamı yönünde hazırlanan yönetmelik benzeri bir yönetmelik ile kamuda Memuriyete Atanmalarının Devletimiz eliyle yapılmasını istiyoruz. Saygılarımla arz ederim.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Eski uzman çavuşlara verdiğiniz destekten dolayı ATAUZDER ailesi olarak teşekkür ederiz 🙏🇹🇷

  2. #EskUzmanÇavuşlar Olarak Bizlere Vermiş Olduğunuz Desteklerinizden Dolayı Teşekkür Ederim.İnandık Başaracağız.🇹🇷🏹

  3. Biz,
    Vatan payidar kalsın diye,
    Azim,fedakarlık,cesaretle,
    Milli,manevi değerleri yücelterek görev yapan,
    Bu değerler uğruna şehadete yürüyendir.
    Yarınlar için
    Bugününü feda eden,
    Eski Uzman Çavuşlar,
    Minnet size saygı size.🇹🇷
    #EskiUzmanÇavuşlar
    Atama bekliyor.

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]