Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Süvari, Ukrayna pazarına girmeye hazırlanıyor

Erkek giyimin önde gelen markalarından Süvari, mağaza zincirine bu yılın ilk üç ayında 9 halka daha ekledi. Süvari Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, “2012’de yapılacak yatırımların yüzde 50’sini yurt dışına, yüzde 50’sini Türkiye’de planlıyoruz. İlk 3 ayda 9 mağazanın 2’sini Azerbaycan’da, 2’sini Rusya’da, 2’sini Kazakistan’da; 3’ünüde yurt içinde açtık.” dedi.

Sadece Türkiye’nin değil, dünya markası olma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Ahmet Coşkun, yeni yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. 1997’den beri sürdürdükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını dile getiren Coşkun, önümüzdeki ay Irak’ın yanı sıra yıl sonuna kadar Rusya’da 2 mağaza daha açacaklarını söyledi. Coşkun, Ukrayna pazarına da girme hazırlandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“2012 yılında yüzde 50 yurt içi yüzde 50 yurt dışı şeklinde mağaza yatırımlarını planlarken 2013’ten itibaren artık yurt dışına açılacak mağaza sayımız Türkiye’den daha fazla olacak. Biz mağaza yatırımlarını yurt dışına yapıyoruz; fakat bunun tüm kaymağını Türkiye yiyor. Hedefimiz, mağazaların yüzde 75’ini yurt dışında açmak; ancak üretim her zaman Türkiye’de olmaya devam edecek. Dışarıda kazandıkça Türk insanına istihdam kaynağı olmaya devam ediyoruz.”

Şu anda 100 olan mağaza sayısını 2016’da 300’e çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Ahmet Coşkun, bu mağazaların da 180’ninin Türkiye’de, 120’sinin yurt dışında olacağını duyurdu. Daha sonraki 1000 mağaza hedefinde ise 700 mağaza yurt dışında 300 mağaza da yurt içinde olacağını açıklayan Coşkun, “Çok sağlam bir alt yapı kurarak, girdiğimiz ülkelerde sürekliliğimizi sağlıyoruz. Bunun için de hangi ülke olursa olsun ilk adımı atarken çok detaylı fizibiliteler yapıyoruz.” diye konuştu.

Süvari Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, Afrika pazarını da incelediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Sadece bizim değil, Türkiye’deki tüm tekstil firmalarının yurt dışına açılmalarını öneriyoruz. Çünkü bizim sektörümüze 75 milyonluk Türkiye dar geliyor. Bunun için de devletin ciddi destekleri var. Bu desteklerden istifade edip, isabetli pazarlar bulunduğu sürece Türk tekstilinin sırtı yere gelmez. Biz yurt dışında sadece Süvari markasını değil Türk tekstil ve perakendeciliğini de temsil ediyoruz. Bugüne kadar hizmetlerimiz, sistemli altyapı çalışmalarımızla örnek markalardan olmanın, Türk tekstilinin daha da güçlenmesine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

MEHMET ŞAHİN | ADANA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]