Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı Ortodokslar nehir suyu ile vaftiz oldu

Hazreti İsa’nın bugün vaftiz edildiğine inanan Ukraynalı Ortodokslar, soğuk nehir suyuna girerek vaftiz oldu.

Ukraynalı Ortodokslar, Hazreti İsa’nın vaftiz edildiğine inanılan günü coşkuyla kutluyor. Havaların mevsim şartlarına göre daha iyi artı 2 derece olunca Kievliler şehrin ortasından geçen Dinyeper Nehri’ne  akın etti. Nehir kenarında çilingir sofrası kuran ve ilahiler söyleyen Ortodokslar daha sonra kutsanmış nehir suyuna girerek vaftiz oldu.

Elindeki fırça ile insanları sulayarak kutsayan bir rahip Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; “Bugün Ukrayna’da suyla kutsanma günü. Görüyorsun akşam geç saat olmasına rağmen insanlar akın akın geliyor kutsal sudan almak ve günahlarından arınmak için suya koşuyor. Bazıları şişe ile evine su götürüp evinde kutsanıyor kimileri de sabahleyin kutsadığımız nehre girerek arınıyor ” dedi.

Akşamın geç saatlerine kadar nehre girerek vaftiz olan inananları boğulma vakalarına karşı güvenlik birimleri korudu.

Kış şartlarına aldırış etmeyen soğuk nehrine suya girerek vaftiz olan Ukraynalılar gençler Cihan’a yaptıkları açıklamada inanışları gereğinde buzlu nehir suyuna girdiklerini ve suyun temmuz ayınkinden biraz daha soğuk olduğunu ve bu havada kendilerinin külot ve atletle bile gezebileceklerini söyledi.

Suda vaftiz olan Ukraynalı bir genç ise bunun sağlık için iyi bir uygulama olduğunu belirterek her yıl yaptığını ve bu şekilde zinde kaldığını söyledi.

Buz gibi soğukta kadın-erkek karışık donma ve hastalanma pahasına karanlık sulara giren insanlar akşam karanlığında değişik görüntüler oluşturdu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]