Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Derbi pratiği, tekerrür ve Cüneyt Çakır

Galatasaray bir kez daha, yeni bir umutla ve öncekilerden biraz daha özgüvenli geldi Kadıköy’e, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısına. Öyle ya da böyle liderliğe yükselip 4 puan farkı yapmanın yanında, Hamza Hoca geldiğinden beri de maç kaybetmemişti Galatasaray. Fenerbahçe’nin ise iki en temel avantajı vardı derbi için ezeli rakibi karşısında: Derbi pratiği ve uzun yıllardır tekerrür eden Kadıköy yenilmezliği. Sondan başlamak gerekiyor bu girişten sonra aslında; Türk futbolunun gururu olmuş, dünya çapında maçlar yöneten hakem Cüneyt Çakır bir kez daha damga vurdu maça! Hani hep derler ya yenilgi sonrası hakem konuşuluyor diye, işte Fenerbahçe yönetimi, evet bu maçtan sonra pozisyonları teker teker konuşmalı ve Cüneyt Çakır’ın Fenerbahçe’ye karşı standart dışı, art niyetli yönetimlerine bir dur demeli! Sürekli tekrar eden tarihi tekerrür zoruna gitmiş olacak ki Cüneyt Çakır’ın, çok gayret etti Fenerbahçe’ye dur diyebilmek için. Buna rağmen Fenerbahçe ilk 20 dakikada sıkıntı yaşadığı derbide, oyuna ağırlığını koydu ve 1-0’lık skorla galip geldi.

CESUR BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe teknik sorumlusu İsmail Kartal risk alarak çıktı rakibi karşısına ve Diego önünde üç hücumcusunu sahaya sürdü. Fenerbahçe’nin derbi pratiğine ve alışkanlığına zıt bir seçimdi kanımca, fakat aynı riski alan diğer taraf ise Galatasaray teknik sorumlusu Hamza Hamzaoğlu idi. Orta sahaların çok çabuk geçildiği tempolu ve hızlı bir oyun ile başladı maç. Galatasaray önce Selçuk sonra Burak ile gole çok yaklaştı ve etkili gözüktü ilk 15-20 dakika. Risk alındığını düşünsem de bu beklenmedik oyunun sorumlusu bu seçim değildi tam olarak. Asıl sebep arayan, zorlayan, çabalayan Diego’nun önündeki forvetlerin üçüncü bölgede topu tutamamasıydı. Hatta öyle ki Emenike’ye atılan toplar sırtına, bacağına, kafasına çarpıp geri dönüyor ve Galatasaray akınına dönüşüyordu. Hangi orta saha olursa olsun bu tür bir oyun gelişiminde açık verir ve zorluk çeker. Fenerbahçe bu sıkıntıyı biraz olsun aşıp maçın sonuna kadar devam edecek baskıyı kurmuştu. İlk yarı girişimleri olsa da asıl net pozisyonları ikinci yarıda bulmaya başladı ve Galatasaray’ı ceza sahasına hapsetti. Emenike, Kuyt, Egemen, Sow, Emre ile gole yaklaşsa da skor üretememe sıkıntısı devam etti. İşte o noktada gelen Alper ve Webo hamleleri Fenerbahçe’nin ataklarına olgunluk, dirilik, serinkanlılık getirecekti. Uzaktan iki tehlikeli şut ile gol tehlikesi yaşasa da Fenerbahçe, Kuyt’ın kaçırdıklarından daha zor golü atması sonucu galip gelmeyi başardı. Hem de Cüneyt Çakır’ a ve Emenike ısrarına rağmen!

Volkan Demirel

Maçın üç adamı var:

1. Cüneyt Çakır

2. Volkan Demirel

3. Attığı golle galibiyeti getiren Kuyt.

Volkan’a ayrı bir paragraf açmak gerekir. Önce maçın hemen başında yan topta çıkıp ileride kaldığı pozisyonun devamında Selçuk İnan’ın şutunu çıkardı. Sonrasında Burak’ın kendisi ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda önemli bir zamanlama doğrusu ile çıkarak Burak’ın etkili vuruş yapmasını engelledi. Takımının golü öncesi Yasin ve Hamit’in uzaktan şutlarını etkisizleştirmeyi başardı. Bütün bunların yanında, maçın sonlarında Yasin’in altı pas üzerinden vurduğu şutu çıkarması ise mucize niteliğindeydi.

 

 

CÜNEYT ÇAKIR

Girişte belirttiğimiz gibi maçın adamı oldu Cüneyt Çakır. Geçen yılki Fenerbahçe-Beşiktaş maçından tutun da Eski Ali Samiyen Stadı’nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe kupa maçına kadar, nedense ne kadar standartsızlık hakkı varsa hepsini Fenerbahçe aleyhine kullanıyor Cüneyt Çakır. Maçın başında Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Sow faullere maruz kalıyor, ancak ne basit faulleri çalan Çakır faul çalmıyor! Telles arkadan rakibini indirip, ayağını da kaldırıyor ve sarı görmesi gerekiyor, buna rağmen dünya klasındaki hakemimiz kuralı uygulayamıyor! Dakikalar 41’i gösterirken, Emenike son adam olan Hakan Balta’yı geçiyor ve faulle durduruluyor. Son adam oluşu, kademeye girebilecek hiçbir rakip oyuncunun olmayışı, Emenike’nin sürati, topun yönü… yani neresinden yorumlarsanız yorumlayın net kırmızı kartı sarıya çeviriyor Cüneyt Çakır! İkinci yarının başlarında Gökhan Gönül vücut çalımı ile rakiplerini ekarte ederek ceza sahasına girecekken, Olcan direkt rakibe kontrolsüz, adeta bodoslama dalıyor; peki ne yapıyor 6 hakem derseniz, cevabı çok basit! Tabiki devam kararı veriyorlar! Dahası pozisyonun içerde olma ihtimali penaltı ihtimalini de beraberinde getiriyor. Sarı kartı da gerektiren bu pozisyondan Olcan da Galatasaray da yırtıyor! Asıl skandal ise Olcan’ın Emenike’nin önüne düşen topta, rakibini sarılarak indirmesi sonucu sarı kart ile cezalandırılması! Kaleci ile karşı karşıya kalacak Emenike indiriliyor, ancak dünya kupasında maç yöneten gururumuz Cüneyt Çakır kırmızı kartını çıkaramıyor!

Tüm bunlar konuşulur mu derseniz sanmam! Çünkü Cüneyt Çakır geçer ya da yüksek bir not alır ve ödüllendirilir! Ama Fenerbahçe yönetimi maç kaybettiğinde değil kazandığında da bu tür, “Standart dışı ve art niyetli.” yönetimleri kamuoyu önünde sorgulamalı!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]