Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Açlık grevi yapan Çernobil mağdurları ilk kaybını verdi

Ukrayna’nın Donetsk kentinde, Emeklilik Fonu binası önünde 15 Kasım’dan bu tarafa açlık eylemi yapan Çernobil mağdurları ilk kaybını verdi.

Çernobil mağdurlarının eylem yaptığı çadırları, kendilerinin güvenlik güçleri olduğunu iddia eden kişilerin yıkmak istemesi üzerine arbede yaşandı. Çıkan olaylarda, tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun lideri olduğu Anavatan Partisi mensubu 1942 doğumlu emekli Gennadiy Konoplyov hayatını kaybetti.

Emekli madenci Gennadiy Konoplyov arbede sırasında ağır travma aldı. Bilincini yitirmiş durumda ambulansa alınan Konoplyov hastaneye ulaşamadan hayatını kaybetti.

Sahra çadırını yıkılan ve suyla ıslatılan Çernobil mağduru 27 kişilik grup, açık havada ateş yakarak eylemlerini sürdürme kararı aldı.

Çernobil kazasında kurtarma çalışmalarına katılarak sağlıklarını kaybettiklerini söyleyen mağdurlar, mahkemenin kararıyla bir kısım haklar elde etmişlerdi. Mahkeme, mağdurların emeklilik maaşlarının da artırması yönünde karar beyan etmişti. Fakat Emeklilik Fonu, Kasım ayında yayınlanan başbakanlık genelgesine dayanarak bu ek ödenekleri geri almıştı.

Çernobil mağdurları kısa süre önce başkent Kiev ve batıdaki Lviv kentinde de protesto gösterileri düzenlenmişti. Başkent Kiev’in 150 kilometre kuzeyindeki Çernobil Nükleer santralindeki kaza 26 Nisan 1986’da meydana gelmişti. Nükleer faciadan 600 milyondan fazla insanın etkilendiği tahmin ediliyor.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]