Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] NASA, uzaylıyı gökte ararken yerde buldu!

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, arsenikte çoğalabilen bir bakteri keşfetti.

Kaliforniya’da bir gölün dibinde bulunan bakteri, dünya ve dünya dışı yaşam araştırmalarını altüst edebilecek bir keşif olarak nitelendiriliyor.

Bakteri, yalnızca çok kuvvetli bir zehir olan arsenikte yaşamakla kalmıyor, arseniği kendi DNA’sına ve hücrelerine de katıyor.

Bilimadamları, bugüne kadar karbon, hidrojen, azot, oksijen, fosfor ve kükürt elementlerini yaşamın gelişimi için gerekli temel unsurlar sayıyordu.

Şimdiye dek literatüre geçmemiş biyoloji yasaları olabileceği ve dünya üzerinde değişik yaşam biçimlerinin bulunabileceğini düşünen üç bilimadamı, bu araştırmayı başlattı.

Amerikan Jeofizik Enstitüsü astrobiyoloji Profesörü Felisa Wolfe-Simon, Arizona Üniversitesi’nden Ariel Anbar ve Paul Davies adlı araştırmacılar, 2009’da yayınladıkları ortak çalışmalarında, arseniğin yaşam elementlerinin tablosunda fosforun yerini alabileceğini belirtmişti.

Bu teoriden yola çıkarak, yüksek düzeyde tuz ve arseniğin bulunduğu Kaliforniya’daki Mono Gölü’nde çalışmalar başlatıldı.

Deneylerde GFAJ-1 olarak bilinen bir bakteri hayatta kaldı. Bu da, arseniğin bir organizma için yapı taşı olarak kullanılabileceğini gösterdi.

 

Ukraynahaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]