Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Tarih

Filotilla krizi nedir?

Mavi Marmara isimli Türk gemisi, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması için yardım malzemeleri taşıyan bir filonun bir parçasıydı.

Filotilla krizi, 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askeri güçlerinin, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı deniz ablukasını delmeye çalışan bir yardım filosuna müdahale etmesi sonucu yaşanan bir olaydır.

Mavi Marmara isimli Türk gemisi, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın kaldırılması için yardım malzemeleri taşıyan bir filonun bir parçasıydı. Filo, Gazze’ye insani yardım malzemeleri taşıyordu. İsrail ordusu, Mavi Marmara gemisine helikopterler ve zodyak botlarıyla müdahale etti. Bu müdahale sırasında İsrail askerleri, gemideki aktivistlere ateş açtı ve dokuz Türk vatandaşı öldü, birçok kişi de yaralandı.

Bu olay, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkileri ciddi şekilde bozdu. Türkiye, İsrail’in bu hareketini sert bir dille kınadı ve İsrail ile diplomatik ilişkileri dondurdu. Ayrıca, Türkiye, İsrail’i Uluslararası Adalet Divanı’na taşıdı ve saldırıyı “cinayet” olarak nitelendirdi. İsrail ise, abluka çerçevesindeki güvenliği sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını savundu. Olay, uluslararası toplumda da geniş yankı uyandırdı ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka hakkında tartışmalara yol açtı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]