Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İstanbul Dünya Müzikleri Festivali

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle Pi Production tarafından hayata geçirilen Altın Yollar projesi, kültürlerarası diyalogun önemini ve seyyahlarla sanatçıların bu diyalogun kurulmasındaki rollerini vurguluyor.

2008 yılında Jules Verne’nin İzinde İnatçı Keraban yollarında başlayan, 2009 ve 2010 yıllarında Piri Reis’in ve Evliya Çelebi’nin izlerinde süren macera, 3 – 17 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Dünya Müzikleri Festivali ile son bulacak.

3 Aralık Cuma akşamı gerçekleşecek açılış konserinde Maria del Mar Bonet ve Savina Yannatou aynı sahnede buluşturacak Festival kapsamında, 4 Aralık’ta Burhan Öçal ve Alexey Botvinov’un “Goldberg Variations” konseri, 10 Aralık’ta Esma Redzepova ve Koçani Orkestar, İvo Papasov ve Wedding Band, Mostar Sevdah Reunion ve Suzan Kardeş ve Bekriya Bandı’n katılacağı Balkan Rüzgarları konseri ve Zülfü Livaneli Kalman Balogh ve Gypsy Band, Henning Schmiedt, Ulrich Maiss, Hagen Matzeit aynı sahneyi paylaşacaklar.

İspanya’dan Ukrayna’ya, Makedonya’dan Macaristan’a, Almanya’dan Bosna Hersek’e farkı dillerde söylenen şarkılar, birbirinden ilham alan melodiler ve yerel müziklerini evrensel değerlere ulaştıran sanatçıları buluşturan İstanbul Dünya Müzikleri Festivali, 26 Kasım Cuma günü saat 12.00’de The Marmara Oteli Opera Salonu’nda yapılacak toplantı ile tanıtılacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt’ un ev sahipliğinde, Altın Yollar proje yönetmeni Özdem Petek ve sanatçılardan Zülfü Livaneli, Burhan Öcal ve Suzan Kardeş’in katılımıyla gerçekleşecek.

 

2010 istanbul

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]