Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Poroşenko ve Vejonis: Ukrayna ve Letonya ekonomik işbirliği için olumlu koşullar oluştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis Kiev'de bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinde olumlu atmosferin oluştuğuna işaret etti.

Ukrayna ile Letonya arasında başkent Kiev’de Mariyinskiy Sarayı’nda gerçekleşen heyetlerarası toplantıda 2018 yılında iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 9 ayda yüzde 43 oranında büyüdüğü bildirildi.

Letonya ile hem yük hem de yolcu ulaşımı alanında işbirliği yapabileceklerini ifade eden Poroşenko, örnek olarak Kiev ve Riga’yı birleştiren dört başkentten geçen ortak bir tren yolu projesini verdi.

Üç yıl önce Ukrayna’yı ziyaret ettiğini ifade eden Vejonis, o dönemde Ukrayna’nın çok ciddi bir ekonomik krizden geçtiğini 3 yıl içerisinde Ukrayna’nın savunma ve iktisadi alanda çok mesafe kat ettiğini söyledi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraf: Mikhail Palinchak ve Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]