Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Belediye Başkanı Çernovetskiy dünyasına döndü

Birkaç yıldır yeryüzünde gözlere görünmeyen Kiev’in “Kozmik Lönya” lakaplı belediye başkanı Leonid Çernovetskiy dün, 21 Mayıs’ta aniden ortaya çıktı. Üstelik ayağının tozuyla AB’nin yerel idareler temsilcilerini kabul etti. Çok sayıda fıkranın ve parodinin kahramanı olan Çernovetskiy medyayı, sadece ansızın ortaya çıkmakla değil, kağıda bile bakmadan konuşmasıyla da afallattı.

Avrupalı misafirlerinin, Kiev’in valilik ve belediye başkanlık makamının bir kişide toplanmış olması üzerine sordukları soruya Çernovetskiy, “Çok zor bir kriz dönemi geçiriyorduk. Popov gibi başarılı bir menajere ihtiyaç vardı. Kendisi belediyecilikten, imardan iyi anlar” şeklinde cevap verdi.

“Tanrının Kilisesi” adlı dini bir tarikata üye olması, seçimlerde pirinç vs dağıtarak yaşlıların gönlünü ve oyunu alması, şu anda cezaevinde olan eski içişleri bakanı Lutsenko ile bakanlar kurulu toplantısında yumruklaşmaları ve elbette “başka dünyalarda yaşıyormuşçasına” kendinde olmayan biri görüntüsü veren davranışlarıyla hatırlanıyor Çernovetskiy.

Ayrıca Dünya Boks Şampiyonu Vitaliy Klıçko’nun liderliğini yaptığı UDAR partisi, 26 Mart’ta, Belediye Başkanı Leonid Çernovetskiy’e “iş görmez” raporu verilmesi için dava açmıştı.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]