Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Odesa’daki Karadeniz Lisesi öğretmenleri Şifa’yı beğendi

Ukrayna’nın ticaret ve liman şehri Odesa’daki Çernomorsky Lisesi’nden yaklaşık 20 öğretmen yaz tatili Türkiye’de geçiriyor.

Güneş ve kum turlarından ziyade Anadolu’yu gezmeyi tercih eden Ukraynalı öğretmenler Türkiye ziyaretine anlamlı bir şekilde Samsun’dan başlayarak Trabzon ve Erzurum’da devam etti.

Özel Erzurum Şifa Hastanesi’ni de ziyaret eden Ukraynalı eğitimciler Hastane Başhekimi Opr. Dr Sabahattin Dalga’dan hastane hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Hastaneyi çok beğendiklerini söyleyen öğretmenler; “Türkiye gerçekten çok güzel gezip görülmesi gereken o kadar doğal güzellikleriniz var ki, Karadeniz Bölgesini gezdik her taraf yemyeşil ormanlarla kaplı; Erzurum’a geldik temiz bol oksijenli serin hava sıcak insanlar ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Şimdi burada Türkiye’nin bir güzelliğini daha gördük. Türk halkı sağlık hizmeti alım noktasında da çok şanslı, bu ne kadar güzel bir hastane. Hastanemi yoksa beş yıldızlı bir otele mi geldik anlayamadık. Ukrayna’da bu güzellikte bir hastane yok. Bundan böyle sağlık hizmeti almak içinde Türkiye’ye gelebiliriz” diye konuştu.

Hastane lobisinde toplu hatıra fotoğrafı çektiren öğretmenler, Türk Okulunda görev yaptıkları için kendilerini çok şanslı gördüklerini kaydederek; “Gelip bizim ülkemizde okul açmasa idiniz biz bu güzellikleri asla görmeyecektik. Sizleri tanıma imkanımız olmayacaktı. Bir haftadır ülkenizi geziyoruz. Bize gösterilen sıcak ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduk. Geç kalan bu dostluklarımızı Türk okulu sayesinde kazandık. Bu okulun ülkemizde açılmasına sebep olanlara çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]