Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO] Kiev’de Türk Film Haftası sona eriyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türk Kültür Günleri kapsamında Kavşak filminin gösterilmesi ile başlayan Türk Filmleri Günleri bugün Zefir filminin gösterilmesiyle son bulacak.

T.C. Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nce düzenlenen Türk Filmleri Günleri çerçevesinde Ukraynalı sinemaseverler 5 gün boyunca Türk filmleri izledi.

Son zamanlarda vizyona giren Türk filmleri Kiev’in merkezindeki Jovten Sineması’nda sembolik ücretler karşılığında gösterildi.

Türk Film Günleri’ni Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, “Bu hafta Kiev’de Türk Filmleri Haftası’nın açılışını gerçekleştirdik. 4 yıldır Ukrayna’da yapılan bir Türk etkinliği. Bu etkinliklerdeki amacımız Türk sinemasını Ukraynalı seyirciye tanıtmak, sinemamız vasıtasıyla halklarımız arasındaki kültürel ilişkileri kuvvetlendirmek, halklarımızın birbirini tanımasına yardımcı olmak. Malumunuz iki ülke dost, komşu ülkeler. Ortak tarihimiz kültürel bir benzerlik ortaya çıkartmış. Biz siyasi ilişkilerimizde de bundan çok istifade ediyoruz.” dedi.

Kiev’de Türk filmleri haftasına ikinci defa katıldığını belirten Büyükelçi Meriç, Ukrayna seyircisinde Türk sinemasına büyük ilgi olduğunu ve Türk sinemasının da bunu hak ettiğini söyledi. Son yıllarda Türk sinemasındaki gelişmeye Büyükelçi Meriç, en son Cannes’da yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın bir filminin jüri büyük ödülüne layık görülmesini örnek gösterdi.

Kavşak filmi oyuncusu Güven Kıraç ise Cihan’a yaptığı açıklamada “Birçok festivalde gösterimde bulunduk. Bu festivallerin çoğundan mutlulukla döndük. Filmi izleyenlerin bize dönüşü hep iyi oldu. Çok hoşnut çıktı izleyenler, sinema salonlarından. Yani Londra’da, Frankfurt’ta, Almanya’nın farklı şehirlerine, Hindistan’a yani çok çeşitli yerlere gittik. Filmimizin farklı ülkelerin seyircisiyle buluşmasından keyif alıyoruz.” diye konuştu.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız ise, “Türk Kültür Günleri kapsamında bu dördüncü etkinliğimizle biz son zamanlarda ödül alan Türk Filmlerini gösteriyoruz. Bugün de ilk açılış filmimiz olan Kavşak’ın yönetmenleri geldi. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu sene 70’ten fazla filme destek verdik ve bu filmleri de sinemayı çok seven Ukraynalı seyircilerle buluşmasını istiyoruz. Çok da memnunuz gelen yoğun ilgiden dolayı. Bundan sonra bu etkinliğimizi ülkenin diğer şehirlerde de devam ettireceğiz.” açıklaması yaptı.

UKRAYNA İLE TÜRKİYE ORTAK FİLM YAPACAK
TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, ilk Ukrayna-Türkiye ortak filmin genç yönetmen Mehmet Bahadır Er tarafından çekileceği bilgisini verdi.

TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, “Bu bizim Türsak Vakfı ve Kültür Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan Kiev’deki dördüncü Türk Filmleri Günleri. Önemli olan Ukrayna ve Türkiye birbirine yaklaştırmaktır. Biz de sinema sanatını kullanarak burada bir kültür çıkışı yapmak istiyoruz. Bahadır Er, aksiyon ile arthouse karşımı bir film yapacak. Yönetmenin eşi de Ukraynalı senaryosunu yazıyor. Bu film hem Ukrayna’da hem de Türkiye’de seyircinin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Etkinlikte gösterilecek filmler sırasıyla; Kavşak, Çakal, Bahtı Kara, Çoğunluk ve Zefir olacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

 

Jovten Sineması dışarıdan

Jovten Sinaması girişi

Büyükelçi Meriç’in gelişi

Büyükelçinin davetleri ile selamlaşması

Sinema holü

Büyükelçi Meriç’in konuşması

Büyükelçinin Meriç’in sahneye çıkışı

Meriç’in konuşması

Festival broşürlerinin dağıtılması

Sanatçı Güven Kıraç’ın değerlendirmesi

Sinema salonu

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız’ın konuşması

Filmlerin fragmanları

TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil

Sunucunun konuşması

Engin Yiğitgil’in konuşması

Davetliler

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]