Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF, Ukrayna için kredi şartı: pahalı doğal gaz ve geç emeklilik

IMF Ukrayna Misyonu, Kiev’e 2,5 yıl gibi bir zaman zarfında 14,9 milyar dolarlık yeni bir kredi verilmesi hususunda görüş bildirirken, Ukrayna basını anlaşmanın şartlarını ve kredinin gelmesi halinde ülkenin altına gireceği borç yükünü mercek altına aldı.

 

Ukrayna basınındaki haberlere göre IMF’nin kredi için Ukrayna’ya sunduğu şartların başında kamu bütçe açığının 2010 yılında yüzde 5,5 seviyesine, 2011 yılında ise yüzde 3,5 oranına düşürülmesi, iç piyasaya verilen doğal gaza zam yapılarak devlet enerji şirketi Naftogaz’ın açığının kapatılması, vergi reformunun hayata geçirilmesi ve emeklilik yaşının büyütülmesi geliyor.

Anlaşmanın şartları henüz netlik kazanmazken, uzmanlar kredinin beş yıl vadeli yıllık yüzde dört faiz ile verilebileceğini söylüyor. Ukrayna’nın, IMF kredisi sayesinde, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirerek ekonomik krizin olası ikinci dalgasına karşı hazırlıklı hale geleceği savunuluyor.

Kredinin ayrıca, vergi oranlarının aşağıya çekilmesi ve başta IMF’ye karşı olan dış borçların kapatılmasında kullanılacağı belirtiliyor.

IMF yönetiminin yaklaşık 15 milyar dolarlık krediyi onaylaması halinde, Ukrayna’nın bugün 27,2 milyar dolar olan dış borcu 42 milyar dolara yükselecek.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]