Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Biri engelli beş çocuk sokağa atıldı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, kendisine ulaşan bir video görüntüsü üzerinden, Sincan Cezaevi’ne eşini ziyarete giden ve yanında da 5 çocuğu bulunan bir kadının cezaevi önünde gözaltına alındığını duyurdu.

Sincan Fatih Polis Merkezi yetkilileri ile de görüştüğünü ifade eden CHP’li Tanal, çocukların polisin koruması altında, annelerinin yanında tutulması gerektiğini belirtti.

CHP’li Tanal, yaptığı yazılı açıklamada, polisin görevini yaptığını kaydederek, “Bu çocukların bu şekilde tek başlarına bırakılmaları Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi ve ilgili yasal hükümlere sığmamaktadır. Konunun takipçisi olacağız. Hukuk tabi ki işlemeli. Ancak bu 5 çocuğun mağdur olmaması için gereken adımlar en ivedi şekilde atılmalıdır” dedi.

“HASSASİYETLE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, konunun takipçisi olacaklarını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kim suçlu ise elbette cezasını çekmeli. Hukukun işletilmesi bizim en önemli önceliğimizdir. Ancak eşini cezaevinde ziyarete giden bir anneyi gözaltına almak ve bu nedenle içlerinden biri de hasta olan çocukları tek başlarına bırakmak ne vicdana ne hukuka ne insafa ne de ahlaka sığar. Görüntüler adeta bir insanlık dramıdır. Konunun hassasiyetle takipçisi olacağız”

BİRİ ENGELLİ 5 ÇOCUĞUN FERYADI!
Abdullah Gökçek, Hizmet Hareketi’ne yönelik soykırım kapsamında geçtiğimiz aylarda tutuklandı.

Biri engelli 5 çocuğa bakmak anne Nagihan Gökçek’e kalmıştı.

Nagihan Gökçek bugün çocuklarını alıp Ankara Sincan Cezaevi’nde yatan babalarını görmeye gitti.

Ama zulümde sınır tanımayan AKP iktidarı biri engelli 5 çocuğun gözü önünde anne Nagihan Gökçek’i de gözaltına aldı.

Çocuklarsa kış günü sokakta kaldı.

Çocuklardan en büyüğü kardeşlerinin cezaevi otoparkındaki feryadını kayıt altına aldı.

Büyük çocuğun kayıtta bir yandan ağlıyor bir yandan da “Engelli kardeşimiz var. Bizi burada bıraktılar. Allah’a havale ediyorum sizi” dediği duyuluyor.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]