Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünya, seçimleri BYEGM’nin merkezlerinden izleyecek

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, 12 Haziran Genel Seçimleri’nde yurt içi ve dışında kuracakları 4 basın merkeziyle Cihan Haber Ajansı(Cihan)’ndan alacakları seçim sonuçlarını ilk elden ve hızlı olarak dünya kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yerli ve yabancı basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırıcı tedbirler almakla görevli bir kurum olduğunu ifade eden Karakaya bu çerçevede genel müdürlüğünün değişik uluslararası organizasyonlar, genel seçimler, yerel seçimler ve halk oylaması gibi durumlarda basın merkezleri kurduğuna dikkat çekti.

Karakaya, “Yerel ve yabancı basın mensuplarının çalışmasını kolaylaştırıcı tedbirler alıyoruz.” dedi.

12 Eylül Referandumu çerçevesinde oluşturduğumuz basın merkezlerinde çok olumlu tepkiler aldığını ifade eden Karakaya, Cihan Haber Ajansı (Cihan) ile beraber yürüttükleri çalışma çerçevesinde 12 Haziran Genel Seçimleri’nde yine bir basın merkezi oluşturmayı düşündüklerini belirtti.

Bu kez farklılık yaparak ilk defa 4 farklı merkezde basın merkezi oluşturarak seçimlerin takibini yapmaya çalışacaklarını kaydeden Karakaya, “Bu seçim merkezleri Ankara, İstanbul, Bürüksel ve Washington’da olacak.” diye konuştu.

Bu merkezleri seçme nedenlerini de anlatan Karakaya, “Brüksel, Avrupa Birliği (AB) maceramız açısından önemli bir merkez. Washington ise dış politikamızın en önemli partnerlerinden biri olan ABD’de oluşturacağımız merkez de çok önemli. Her iki merkez de Türkiye’deki gelişmeleri çok yakından izliyor, seçim dolayısıyla daha yakın bir takip altında olacağız. Biz istedik ki; Cihan Haber Ajansı ile oluşturduğumuz bu merkezler vasıtasıyla buradaki kamuoyları, ilgililer, karar alıcılar ilk elden bizim sunacağımız sağlıklı doneler üzerinden seçimi yakından takip edebilsinler.” açıklamasında bulundu.

Kuracakları basın merkezlerinde her türlü teknik altyapının hazırlandığını belirten Karakaya, “Yerli ve yabancı gazeteciler buradan canlı yayınlarla ilgili ülkelere bağlanarak yayınlarını ilk elden sunabilecekler. Yine bu basın merkezlerimizde sivil toplum örgütleri, akademisyenler, gazeteciler olacak bu arkadaşlarda yorumları ile bu sürece katkı sağlayacaklar.” şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı’nın bu konuda kendini kanıtladığının altını çizen Karakaya, “İlk elden sandık başından biz sonuçları basın merkezinde toparlayacağız. Yabancı ve Türk basın mensupları sonuçlara ilk elden bizim basın merkezlerimiz üzerinden ulaşma imkânına sahip olacaklar. Bizim kuruluş amaçlarımızdan biri de bu seçim sonuçlarına ilk elden ulaşabilmektir. Buradaki çalışanlar Türkiye’deki atmosferi anında dışarıya aktarabilecekler. Yakında bu merkezlerden yararlanmak isteyenler için duyurularımızı internet sayfası üzerinden duyuracağız. Yabancı gazetecilerin yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz. Basın merkezlerimize kendilerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa referandumunda da Cihan’dan aldığı sonuçları, Ankara Rixos Otel’de kurduğu basın merkezinden dünya basınına duyurmuştu. Referandum sonuçlarının anlık olarak duyurulduğu basın merkezine, Türkiye’de görev yapan çok sayıda yabancı gazeteci yoğun ilgi göstermişti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]