Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye ile Ukrayna arasında saat farkı olacak!

Geçmiş yılların aksine Türkiye’de yaz saati uygulamasına AB ülkeleri ve Ukrayna’dan bir hafta önce geçilecek. Bu gece (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece), Türkiye’de 03.00’te saatler bir saat ileri alınacak. Böylece Ukrayna ile Türkiye arasında ilk defa saat farkı oluşacak.

1 Nisan’da yapılacak üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için ileri saat uygulaması öne alındı.
31 Mart’ta başlayacak olan uygulamanın 25 Mart’a çekildiğini daha önce duyurulmuştu.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 13 Mart 2012 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmıştı.

Karar çerçevesinde, bütün yurtta saatler, 25 Mart Pazar günü saat 03.00’te bir saat ileri alınacak. Saatler, 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 04.00’te tekrar geri alınacak.

Yaz saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor.

Ayrıca yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor.

Türkiye’de yaz saati uygulaması, AB ülkeleriyle eşzamanlı olarak mart ayının son pazar günü başlayıp ekim ayının son pazar günü bitiyor.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]