Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Panzer, Komşu’yu da ezdi

Euro 2012 çeyrek final karşılaşmasında Almanya, Yunanistan’ı 4-2 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Galibiyet golleri; Lahm, Khedira, Klose ve Reus’tan geldi. Komşunun sayılarını ise Samaras ile Salpingidis (penaltı) kaydetti. Şampiyona boyunca oynadığı 14 müsabakayı da kazanan Panzerler, final için yarınki İtalya-İngiltere maçının galibiyle karşılaşacak.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Almanya, Yunanistan’ı 4-2 yenerek yarı finale yükseldi. Mücadeleye hızlı başlayan Panzerler, 4. dakikada Schürrle ile fileleri sarssa da yan hakemin ofsayt bayrağına takıldı. Pas yapmakta zorlanan Komşu’ya karşı rahat pozisyon bulan Almanlar, rakibinin iyice kapandığı dakikalarda golü buldu. 39. dakikada sol kanattan topla buluşan Lahm, meşin yuvarlağı sağ ayağına alarak güzel bir vuruşla Sifakis’i mağlup etti: 1-0. Golden sonra da rakip yarı alanda daha çok görünen Panzer, ikinci sayıyı aramasına rağmen Yunanistan defansını geçemedi ve soyunma odasına 1-0 avantajlı gitti.

İkinci 45 dakikada skor üstünlüğünü elinde bulunduran Almanya’ya karşı Yunanistan kontra ataklarla yüklenmeye başladı. Samaras ile tehlikeli gelen Yunanlılar, 55. dakikada istediğini elde etti. Gekas’ın attığı uzun topta sağ kanatta hareketlenen Salpingidis, topu arka direkteki Samaras’a aktardı. Bu oyuncunun düzgün vuruşu beraberliği getirdi: 1-1.

Kalesinde golü gören Almanya, rakibine 5 dakika gol sevinci yaşattı. 61’de Khedira’nın güzel vuruşuyla bir kez daha öne geçti: 2-1. Bu golden sonra direnci düşen Yunanistan’a karşı daha çok yüklenen şampiyonanın favorisi, 68. dakikada Mesut Özil’in asistini Klose ile gole çevirmeyi başardı: 3-1. İki farkı yakalamasına rağmen oyunda gevşeklik göstermeyen Panzerler, 74’te Reus’la güldü. Maçın adamı Mesut’un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Reus, skoru 4-1’e getirdi. Bitime 1 dakika kala Yunanistan’ın kazandığı penaltıyı Salpingidis gole çevirdi: 4-2. Mücadele Almanya’nın 4-2 üstünlüğü ile sona erdi. Almanlar, eleme maçlarıyla birlikte yenilmezlik serisini 14’e yükseltti. Almanya yarı finalde yarın oynanacak İngiltere-İtalya maçının galibiyle karşılaşacak. GDANSK CİHAN

EURO 2012 GÜNÜN PROGRAMI

İSPANYA: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Xavi, Busquets, Xabi Alonso, David Silva, Torres, Iniesta

FRANSA: Lloris, Debuchy, Rami, Mexes, Clichy, Cabaye, Ribery, Nasri, Menez, Diarra, Benzema

SAAT: 21.45 STAT: Donbass Arena (Donetsk-Ukraya)

HAKEM: Nicoli Rizzoli (İtalya) YAYIN: TRT 1

Boğalar, Horozlara karşı

Ukrayna ve Polonya’nın ev sahipliği yaptığı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, bugün çeyrek finalde İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek. Ukrayna’nın Donetsk kentindeki Donbass Arena’daki karşılaşma, saat 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi, İtalyan Nicoli Rizzoli yönetecek. TRT 1’den naklen yayınlanacak olan maçta galip gelen takım, yarı finalde Çek Cumhuriyeti’ni deviren Portekiz’le karşılaşacak.

Almanya: 4

Yunanistan: 2

almanya: Neuer 7, Boateng 6, Hummels 7, Badstuber 6, Lahm 7, Schweinsteiger 7, Khedira 7, Reus 7(Dk. 79 Götze ?), Mesut Özil 8, Schürrle 7(Dk. 67 Müller 3), Klose 6(Dk. 79 Gomes ?)

yunanistan: Sifakis 4, Torossidis 5, Papastathopoulos 5, Kyriakos Papadopoulos 6, Tzavellas 4(Dk. 46 Fotakis 4), Makos 5(Dk. 72 Liberopoulos 3), Maniatis 5, Ninis 4(Dk. 46 Gekas 6), Katsouranis 5, Samaras 7, Salpingidis 4

GOLLER: Dk. 39 Lahm, Dk. 61 Khedira, Dk. 68 Klose, Dk. 74 Reus / Dk. 55 Samaras ve Dk. 89 (pen.) Salpingidis

SARI KARTLAR: Samaras, Papastathopoulos

HAKEMLER: Damir Skomina 7, Primoz Arhar 7, Matej Zunic 7 (Slovenya)

STAT: Gdansk Arena

VARŞOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]