Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalıların yüzde 92’si Rusya’ya olumlu bakıyor

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir anket, Ukraynalıların yüzde 92’sinin Rusya’ya olumlu baktığını ortaya koydu.

11-20 Haziran tarihleri arasında Ukrayna genelinde yapılan ankete 18 yaşından büyük 2 bin 28 kişi katıldı. Ankete katılan Ukraynalıların sadece yüzde 5’i Rusya’yı sevmezken, yüzde 3’sü ise kararsız olduğunu belirtti.

İki ilişkilerinin sorulduğu kişilerin yüzde 70’i, bağımsız olmakla birlikte vizesiz, gümrüksüz açık kapıların olduğu dost iki ülke olmasını istiyor. Ankete katılan yüzde 16’lık kesim Ukrayna ile Rusya’nın tıpkı yıkılan Sovyetler’deki tek devlet olmasından yana. Yüzde 12’lik bir kesim ise Rusya’ya olumlu bakmakla birlikte vizelerin olduğu kapılar ve sınırların korunduğu iki ülke olmasını savunuyor. Yüzde ikilik bir kesim ise bu soruya cevap vermedi.

Uzmanlar söz konusu istatistiğin sapma payını yüzde 2,3 olduğunu belirtti. Öte yandan geçtiğimiz yıl aynı kurum tarafından aynı konu üzerine yapılan ankette yine aynı oranlar çıkmıştı.

Rusya’da mayıs ayında yapılan benzer bir ankette ise Rusların yüzde 66’sının Ukrayna’ya karşı olumlu yaklaştığını ortaya koymuştu.

İki ülke arasındaki gergin ilişkiler ocak ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri akabinde düzelerek yola girmişti.

YUNUS ERDOĞDU – KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]