Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Poroşenko, 2017 Ukrayna devlet bütçesini onayladı

Poroşenko, “2017 yılı Ukrayna Devlet Bütçesi” yasasını yeni yıl öncesinde onayladı.

Bütçenin savunma ve güvenlik alanındaki harcamalarının Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alındığına dikkat çeken Poroşenko, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin finansmanının GSYİH’nın yüzde 5.2’sini oluşturduğunu vurguladı.

ÖNCELİK SAVUNMA

Kolluk kuvvetleri için yeterli finansmanın sağlanacağına dikkat çeken Poroşenko, “İlk defa son iki yıl içinde yeni silah modelleri geliştirildi. Silahlı Kuvvetlerin savaş yeteneklerinin önemli ölçüde artırıldı.” dedi.

MAAŞLAR YÜKSELİYOR
Başbakan ve Meclis Başkanı ile ortaklaşa çalışan cumhurbaşkanı asgari ücretlilerin uzun süredir beklediği artışı da yeni bütçeye ekledi. Ukrayna’da 2017 bütçesinde asgari ücret 3 bin 200 grivna olarak belirlendi.

Bütçe yasasına ilişkin konuşan Poroşenko, özellikle öğretmenler, doktorlar, vasıflı işçilerin maaşlarını yükseltilmesinin önemine dikkat çekti.

Ülkedeki yatırım ortamının büyük ölçüde iyileştirildiğini ifade eden, Poroşenko kabul edilen 2017 bütçesinin hem Ukraynalı üreticiyi hem de Ukrayna işçisini koruduğunu belirtti.

Bununla birlikte 2017 yılı bütçesinde yol yapımına rekor kaynak ayrıldı.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]