Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv, 1 Kasım’dan itibaren “kırmızı” ilan edilecek

“Kırmızı bölge” neler getiriyor?

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv, 1 Kasım Pazartesi gününden itibaren “kırmızı” karantina bölgesine gireceği bildirildi.

Bakanlar Kurulu toplantısı akabinde yapılan açıklamada, Devlet Bakanı Oleh Nemçinov, “Toplantı neticesinde, Devlet Komisyonu 1 Kasım 2021 saat 00:00’dan itibaren Kıyiv şehrinde salgının tehlike seviyesini ‘kırmızı’ olarak belirledi.” dedi.

Bugün (28 Ekim) sabah saatlerinde, Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Devlet Enerji ve Acil Durum Komisyonu’na hitaben yaptığı konuşmada, şehrin bir an evvel “kırmızı” bölgeye alınmasını etmesini istedi. Ayrıca Kıyiv’de 1 Kasım’dan itibaren katı karantina kısıtlamalarının getirilmesini istedi.

KIRMIZI SALGIN TEHLİKESİ SEVİYESİ HANGİ KISITLAMALARI GETİRİYOR?

1 Kasım itibariyle Kıyiv’de; halka açık restoran, lokanta gibi yemek işletmelerinin, alışveriş merkezlerinin, gıda dışı mağazalar, toplu etkinlikler sadece Covid-19 aşısı olanlara hizmet verecek.

Öte yandan negatif PCR testi veya COVID sertifikası olanlar istedikleri gibi çalışabilecek ve seyahat etme özgürlüğüne sahip olacak.

Negatif PCR testi veya COVID sertifikası olanlar; gıda işletmeleri, oteller, sosyal koruma kurum ve kuruluşları, spor salonları ve fitness merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, Çalışma ve Sosyal Koruma Dairesi, Emekli Sandığı Dairesi, toplu etkinliklere, alışveriş ve eğlence merkezlerini ziyaret edebilecek.

Çocuk ve ergenlerin ise alışveriş merkezlerin yalnızca aşılanmış veya PCR testi negatif olan ebeveynleri ile birlikte girmesine izin verilecek.

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME GEÇİYOR
Ayrıca 1 Kasım’dan itibaren, Kıyiv’deki tüm okullar uzaktan eğitime geçecek. Uzaktan eğitim 1. sınıftan lise son sınır 11. sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsıyor. Uzaktan eğitim şehirdeki saldın durumu düzelen kadar devam edecek.

ANAOKULLARI ÇALIŞAMAYA DEVAM EDECEK
Anaokullarına gelince, çalışmaya devam edecekler, ancak “kırmızı” bölgenin kurallarına riayet edecekler. Bununla birlikte kurum personelinin yüzde 100’ünün aşılanması gerekiyor.

Toplu taşımayı çalışamaya devam edecek. Ancak sadece aşı sertifikası veya PCR testi negatif olan yolcular taşınacak. Aşı sertifikası ve PCR testler girişte kontrol edilmeyecek sadece kolluk kuvvetleri tarafından random (rast gele) kontrol edilecek.

UKRAYNA’DA COVID-19 VAKASI, GÜNLÜK 26 BİNİ AŞTI
Ukrayna’da, pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek Covid19 vaka sayısı, 26 bin 71 kişi ile, 27 Ekim’de kaydedildi. 27 Ekim’de 5 binden fazla kişi hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, sadece 27 Ekim’de 576 kişinin öldüğünü bildirdi.
Son 24 saat içinde vaka sayısının yüksek olduğu bölgeler ise şöyle: Odesa (2 bin 296), Dnipro (2 bin 113), Jıtomır (bin 668), Harkiv (bin 517) ve Lviv (bin 506).

Dünyadaki koronavirüs ile ilgili durumu izleyen bir kaynaklara göre Ukrayna, COVID-19’dan ölüm sayısında dağılımda 19’uncu sırada.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Her gün Ukrayna ve dünya gündemine dair haber ve analizler ücretsiz olarak cep telefonunuza gelsin ister misiniz?

Siz de ‘Zamanım yok, hazır önüme gelsin’ diyenlerdenseniz, günün öne çıkan gelişmeleri ve gündeme dair analizlerini WhatsApp uygulaması aracılığıyla telefonunuza toplu halde gönderiyoruz. Bunun için yapmanız gereken çok basit iki işlem var.

WhatsApp Bültene nasıl üye olabilirsiniz?

  1. Numaramızı hiç kaydetmeden buraya tıklayıp direk “bülten” yazabilirsiniz.

2. UkraynaHaber.com’a ait +380636656525 numarasını telefon rehberinize kaydedin.

Mobil cihazınızdan WhatsApp uygulamasını açın ve bu numaraya “Bülten” yazarak bir mesaj atın.

Hepsi bu kadar…

Telefon numaranız kesinlikle başka kişilerle paylaşılmayacaktır ve sadece WhatsApp bülteni için kullanılacaktır.

Bülten üyeliğinizi nasıl sonlandırabilirsiniz?

WhatsApp’ınıza mesaj gelen numaramıza sadece “İPTAL” yazılı bir mesaj atarak üyeliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Gelen bültenimizi telefonunuzdaki diğer numaralara göndererek haber ve analizleri YouTube.com/UkraynaHaber‘teki videoların daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


YouTube KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!


TELEGRAM KULLANIYORSANIZ HABERLERDEN CANLI YAYINLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TEK TIKLA KANALIMIZA ABONE OLABİLİRSİNİZ…


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]