Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’dan 1,5 milyon turist gelir mi? Kimlikle seyahat mümkün mü?

Yurt içinde sıkışan ve iyi bir habere hasret kalan millete Erdoğan yanlısı medya şişirme haberlerle yalancı bir bahar havası estirme gayretinde.

Geçtiğimiz yıl Ukrayna’nın başkent Kiev’de gerçekleşen 22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (UITT 2016) Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 2016’de Ukrayna’dan bir milyon turist beklediklerini söyledi.

Peki, 2016’da ne kadar turist geldi?

Ukrayna’dan 572 bin civarında oldu bu sayının içerisinde Ukraynalılarla evli ya da Ukrayna’daki gurbetçilerin Ukrayna vatandaşı olan çocukları da dahil olmak üzere 100 bin kişilik bir aile gurubu var. Yani zaten gitmek zorunda olan 100 bin kişilik bir kesim her sene mevcut.

Bu sene Ukrayna’da yine temasta bulunan Bakan Çavuşoğlu, ‘kimlikle seyahat konusunda anlaştık Ukrayna’dan 1,5 milyon turist bekliyoruz’ dedi.

İyi hayırlı işler olsun ama öyle bir haber verdi ki havuz basını sanki devletlerarası anlaşma imzalanmış, kimlikle seyahat başlamış gibi bir hava estirildi.

Millet kimliği alıp neredeyse havalimanlarına akın edecek duruma geldi.

Peki, kimlikle Ukrayna’ya seyahat başladı mı?

Tabi ki hayır, bu sadece konuşuldu bununla alakalı herhangi hukuki bir işlem yapılmadı.

Belki, Türkiye turist gelmesi için Ukraynalıları kimlikle tek taraflı olarak kabul edebilir ancak Ukrayna’nın sınır ve gümrük birimleri böyle bir uygulama için ne kadar hazır bu da belli değil.

Lafın özü Ukrayna ile Türkiye arasında kimlikle seyahat henüz başlamadı.

Başlarsa haber veririz.

Yıl sonunda da 1,5 milyon turist gidip gitmediğini yıl sonunda haber yaparız…

100 bin kesin gidecek de üstüne ne kadar turist gidecek göreceğiz.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]