Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı öğrenci Gürcistan’da 2’inci oldu

Ukrayna’nın ticaret ve liman şehri Odesa’da başarılı eğitim faaliyetleri ile dikkat çeken Karadeniz Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Andrew Dubrobskiy, Gürcistan’daki Fizik Olimpiytaları’nda dereceye girdi.

13–15 Mayıs tarihleri arasında Gürcistan’da 36 ülkenin katılımı ile gerçkeleşen “5’inc Uluslararası İYİPO Genç Mucitler Proje Olimpiyatı”nda finale kalan 10. sınıf öğrencisi Andrew Dubrobski ’nin “Enerji tasarrufu” projesi, ABD, Romanya, Mısır, Ukrayna, Kazakistan, Myammar gibi çeşitli ülkelerden seçilen 56 proje arasında yarıştı.

Andrew Dubrobsky, hazırladığı projeyle Uluslararası Genç Mucitler Proje Yarışmasında finale kalarak, Ukrayna’yı temsil etme hakkı kazandı.

Projenin konusu ‘hareketli sistemlerin yatay bileşeni kullanılarak, kullanılan enerjiden ekstra enerji’ üretmek.

Karadeniz Lisesi öğrencisi Andrew Dubrovsky bu olimpiyatta 2’inci olarak Ukrayna’ya gümüş madalya kazandırdı.

Eğitimin, uzun soluklu bir süreç olduğunu belirten Okul Müdürü Arif Asalıoğlu yaptığı açıklamada; “Gürcistan’daki bu yarışma aynı zamanda bir kültür paylaşımı da oluyor. Farklı yerlerden gelen öğrenciler kıyafetleri ve ülkelerine ait eşyalar ile geldikleri yerleri tanıtıyor. Biz de Ukrayna ve Odesa’ya ait güzellikleri bu öğrencimiz ile tanıtmış olduk. Okulumuzu zirveye taşıyan öğrencimizi kutluyorum” dedi.

Yunus Erdoğdu – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]