Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Peaceful Actions Platformu ‘İnsan Hakları Bülteni’nin 2021 ilk yarı yıl bültenini yayımladı

Avrupa'da faaliyet gösteren çeşitli İnsan Hakları Dernek ve İnisiyatif Temsilcilerinin güçlerini birleştirmesi ile kurulan Peaceful Actions, barışçıl mücadelesini yayın dünyasına taşıdı.

Peaceful Actions-Barışçıl Eylemler Platformu ‘İnsan Hakları Bülteni’nin 2021 ilk yarı yıl özet bültenini yayımladı.

Bültenden bazı  başlıklar şu şekilde:

International Journalists Association (IJA) Almanya’nın önde gelen vakıflarından Körber Vakfının düzenlediği ‘Exile Media Forum’ Webinar programına katıldı. Bir saat boyunca derneğin misyonu ve mülteci gazeteciler için yaptığı çalışmalar anlatıldı. Forum Türkiye dışından katılımcı olan gazetecilerle tanışma ve iş birliği imkanı sunduğu gibi, katılımcı hak arama dernekleri ile de birlikte çalışma fırsatları doğurdu.

Gizli tanık hak ihlalidir.. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’de birçok siyasi davada gizli tanıklar öne çıkıyor. Hukukçular ise bu uygulamayı “hakikati ortaya çıkarmak için değil, cezalandırmaya yönelik suça delil oluşturmak için” kullanıldığı gerekçesiyle eleştiriyor. AİHM de bu görüşü paylaşıyor

Tutuklu hakim ve savcıların başvuruları AİHM gündeminde.. BM Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu: Tutuklamalar keyfi Tutuklu hakim ve savcıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görülmesinde yeni bir aşama kaydedildi. AİHM, başvuruları sınıflandırdı ve yaşananları açıklığa kavuşturmak için tarafları yönelttiği ek soruları cevaplamaya davet etti. Süreci yakından takip eden Avrupa yargı örgütleri gelişmeye ve kendi başvurularının kabul dilmemesine ilişkin açıklama yaptılar.

Daha fazla haber ve de Peaceful Actions Platformu’nun yayımladığı bülteni PDF formatta indirmek ve dergi formatında okumak için tıklayınız.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]