Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF: Ukrayna’nın 27 milyar dolara ihtiyacı var

Ukrayna’nın aylardır devam eden siyasi krizi aşması için acil finans desteğine ihtiyacı olduğu belirtildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Bölümü Müdürü Rıza Moghadam, Washington’da yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın iki yıl boyunca finanse edilmesi gerektiğini ve 27 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Ukrayna’daki ekonomik reform paketinin onaylanması şartıyla IMF iki yıl içinde 14-18 milyar dolar hacmindeki kredi desteği vermeyi planlıyor. IMF’den gelen kredinin son dönemde dolara karşısında hızla değer kaybeden milli para birimi grivnanın istikrarı için kullanılması bekleniyor.

Rıza Moghadam, “Şu anda, Ukrayna’da pazar çok kırılgan. Ukrayna’nın döviz rezervleri çok düşük, jeopolitik durum da düzensiz ve bu durumdaki grivnanın istikrarsızlığı şaşırılacak bir durum değil. Ama umarız ki stand-by programın yürürlüğe girince ülkenin rezervleri dolacak ve milli paranın kuru desteklenecek.” dedi.

27 Mart’ta gelen IMF heyeti, Ukraynalı yetkililerle 14-18 milyar dolar arasında bir stand-by programı ve ekonomik reform yapılması üzerinde uzlaşmıştı.

Son günlerde Ukrayna milli parası, dolar karşısında yaklaşık yüzde 70 oranında değer kaybetmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]