Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da ilk kez Noel, 25 Aralık’ta kutlanıyor

Hıristiyanların Noel'i 25 Aralık'ta ve 7 Ocak'ta kutlamasının nedeni farklı takvimlerin kullanılmasından kaynaklanmaktadır.

Rus işgalinin başlamasının ardından, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ülkedeki en yaygın mezhep olan Ortodoksların 7 Ocak’ta kutladığı Noel resmi tatilini ve izin gününü iptal etti.

Bu yıldan itibaren ülkede Noel sadece resmi tatil ve devlet düzeyinde Katoliklerde (batı ülkelerinde) olduğu gibi 25 Aralık’ta kutlanıyor.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi de Noel ayinlerini bugüne aldı. İlk kez bugün ülkedeki hem Katolikler hem de bazı Ortodoks kiliseleri Hz. İsa’nın Doğum gününü kutluyor. Rusya’ya bağlı bazı patrikhaneler ise Noel’i 25 Aralık’a kutlamayı reddetti, 7 Ocak’ı da kutlamaya devam edecek.

Hıristiyanların Noel’i 25 Aralık’ta ve 7 Ocak’ta kutlamasının nedeni farklı takvimlerin kullanılmasından kaynaklanmaktadır.

Katolikler ve Protestanlar Gregoryen takvimini kullanıyor bu takvime göre Noel 25 Aralık’ta kutlanıyor. Doğu Ortodoks kiliseleri ise Gregoryen takviminden 13 gün farkı olan Jülyen takvimini kullanıyor. Buna göre Noel’i 7 Ocak’ta kutluyorlar.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]