Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye utandı: Şehit askerin baba evi yeniden inşa edilecek

Kuzey Irak'ta hayatını kaybeden Er Yasin Karaca'nın baba evinin yeniden inşa edilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evin inşaası için ilgili birimlere talimat verdi.

Kuzey Irak’ta şehit düşen askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın Tokat’taki baba evinin fiziki durumunun gündem olmasının ardından devlet harekete geçti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evin yendine inşaa edilmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK ile dün çıkan çatışmada 6 askerin şehit düştüğü haberi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın Tokat’taki baba evinin fiziki durumu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

DEVLET O EVİ YENİDEN İNŞA EDECEK

Tepkilerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatı üzerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, şehidin evinin yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmalara başladı.

TOKAT’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Saldırı sonucu şehit olan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın şehadet haberi, Tokat’ın Almus ilçesindeki ailesine ulaştı.

Altı askerin şehit olduğu hain saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı Altı askerin şehit olduğu hain saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı

Şehidin şehadet haberini babası Ahmet Karaca ve annesi Zahide Karaca’ya Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus Kaymakamı Emre Çömen, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, Tokat İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük verdi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan biri olan Yasin Karaca’nın memleketinde bugün son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Kaynak: kronos36.news

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]