Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

Türkiye’de, Ahıska Türkleri için 197 kilo “greçka” yetiştirildi

Greçka, Anadolu topraklarında yaylıyor...

Ukrayna’dan, getirilerek Erzincan’a yerleştirilen Ahıska Türkleri, için Ukrayna mutfağının vazgeçilmezi “Greçka” (karabuğday) yetiştirildi.

Ukrayna’dan, 25 Aralık 2015 tarihinden itibaren Erzincan’a götürülen ve Üzümlü ilçesinde iskan edilen  Ahıska Türkleri’nin, yoğun olarak tükettikleri karabuğdayın yeni yaşam alanlarında üretilmeye başlanıldı.

Üzümlü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri, daha önce bölgede hiç yetiştirilmeyen karabuğdayı üretmek için geçen yıl harekete geçti.

Ürünü yetiştirip başta  Ahıska Türkleri olmak üzere yöre sakinlerinin bu ihtiyacını karşılamak isteyen görevliler, geçen yıl 90 günlük periyotlar halinde bir dönüm alandan 197 kilogram ürün elde etti.

Deneme amaçlı yapılan ilk ekimden başarılı sonuç alan görevliler, bu yıl da ilçedeki 3 farklı arazide toplam 10 dönüm alana karabuğday ekti. Hasadı önümüzdeki günlerde yapılacak ürünün gelecek yıllarda da üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]